Заместникът на Ferrari FF се казва GTC4 Lusso

31149
Заместникът на Ferrari FF се казва GTC4 Lusso

Когато Ferrari представи FF, той въведе (а и отнесе доста критики) две нови неща в гамата на „кончето“ от Маранело: наподобяваща комби каросерия, но по-важното – 4х4 задвижване. Сега Ferrari FF официално е пенсиониран, а като негов заместник идва GTC4 Lusso.

Реално това е фейслифт на FF, като новият GTC4 Lusso предлага еволюционен дизайн с редица леки промени, които подкрепят смяната на името. Откроимите новости включват новата предна броня с вградени въздухоотвори, монтиран на покрива спойлер и двойните кръгли фарове. Ferrari са променили и задния дифузьор, за да оптимизират аеродинамичната ефективност на автомобила.

Това е най-скъпият автомобил в света!

Ferrari 335 Sport Scaglietti 1957 бе продадено на търг за умопомрачителните $35 711 359 (включително премията за купувача). В кра...

 

Атмосферният 6,2-литров V12 двигател от FF е доработен, за да генерира максималните 680 к.с. (от 651) и 697 Нм въртящ момент (от 683). Допълнителната мощност е свалила 0,3 секунди от спринта до 100 км/ч, който сега трае само 3,4 секунди. Що касае максималната скорост, тя остава непроменена на 335 км/ч.

 

Редом с тези новости, GTC4 Lusso вече разчита на завиващи задни колела и Slip Side Control настройка, работеща заедно с електронния диференциал и амортисьорите. Според Ferrari, технологията позволява са супер автомобила да се справя с „изключителния въртящ момент дори върху заснежени, мокри или пътища с ниско сцепление”.

780 „коня“ за жестокото Ferrari F12tdf

Вероятно се чудите какво е това допълнение към F12. Е, tdf идва от Tour de France, а версията е ограничена до 799 бройки. Днес Ferrari...

 

Влизайки в интериора, GTC4 Lusso разчита на последната инфотейнмънт система на Ferrari с 10,25-инчов дисплей, както и по-малък волан, монтирането на който е било възможно благодарение на по-компактния еърбег. Нови бутони и променен дизайн на Manettino прибора също са част от пакета.

 

Ferrari GTC4 Lusso ще бъде представен пред публика в началото на март, когато започва традиционният автомобилен салон в Женева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com