VW работи по радикален електромобил за 2019 г.

5686
VW работи по радикален електромобил за 2019 г.

Дизелгейт разби реномето на Volkswagen, като сега усилено се търси начин, по който концернът да възвърне загубеното доверие в себе си. Британците от Autocar смятат (рендърът е техен), че тайнствен електромобил, способен да измине около 500 км с едно зареждане, бе могъл да е един от ходовете, който да способства това да стане реалност.

Водещите инженери на VW са натоварени от боса Херберт Диес да създадат електромобил, който да извоюва статута на икона, такава, в каквато се е превърнал Golf през десетилетията. Тайният план, който Autocar твърди, че е в ход, е лансиран от Диес като основополагащ пилон в опитите на компанията за възвърне част от репутацията си след разразилия се скандал. Според британското издание този проект е нещо аналогично за мулти-милиардната инвестиция, която BMW бивш работодател на Диес, направи с i3 и подразделението i.

Фейслифтът на Golf идва през март с модификация R420

Volkswagen ще покаже обновеното седмо поколение на Golf през март 2016 г., по време на автосалона в Женева. Моделът ще се сдобие със св...

Диес е натоварил инженерните шефове на Volkswagen да създадат „Volkswagen за дигиталната ера”, като R&D центърът на компанията в Брауншайг вече работи по проект, който трябва да видим през 2019 г.

Екип от инженери в момента очертават основите на новия електрически модел, който би трябвало да е с дължина около 4400 мм, което е с малко над дължината на Golf (4255 мм), което би значело, че той ще се бори за продажби в сегмент С, но предлагайки уникално задвижване, интериор и външен дизайн.

Източник на Autocar от концерна е заявил, че “той ще направи силно изявление. Планира се да се използват най-новите технологии, но цената му ще е такава, че да направи автомобила достъпен за средния автомобилист.“.

Според Autocar, новият електромобил ще е първият модел, който ще използва новата MEB платформа на Volkswagen Group, която се разработва специално за електрически автомобили.

VW заменя 1,4 TSI и 1,6 TDI с 1,5-литрови мотори от 2017 г.

По време на салона в Детройт, Хербет Диес, Изпълнителен директор на VW, разкри плановете на концерна да въведе гама от 1,5-литрови турб...

Платформата бе демонстрирана с концепцията Budd-e MPV по време на Consumer Electronics Show в Лас Вегас по-рано тази година. Тази платформа ще позволи на Volkswagen драматично да промени екстериорния и интериорния дизайн, както и характеристиките на електрическите автомобили. Промените ще се концентрират върху отварянето на много просторни интериори в автомобили с компактни размери. Пробегът ще се увеличи с помощта на по-компактни електромотори и нови, високоволтови батерии.

Следващото поколение e-Golf трябва да може да изминава 300 км, докато новият модел ще гони пробег от 500 км – същият пробег, който Porsche твърди, че Mission-E може да измине.

Всичко това е в сферата на догадките към момента. Сигурно е, че Матиас Мюлер наскоро потвърди, че към 2020 г. в портфолиото на VW Group ще фигурират 20 електрически или plug-in хибридни модела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com