Volkswagen произведе 43 млн. коли във Волфсбург

8404
Volkswagen произведе 43 млн. коли във Волфсбург

Концернът разполага с дузина завода по света и произвежда около 300 модела под няколко бранда. Но нищо от това не би било възможно без прословутия завод във Волфсбург.

Миналият вторник там бе произведен 43-милионният автомобил! Това бе Pure White Touran, автомобил, който се произвежда там от 2003 г.

Ето го първото ревю на VW Golf GTI Clubsport (видео)

В днешно време и трудно да намериш добри думи за Volkswagen, а този лош имидж си навлякоха самите мениджъри на концерна. Но Golf GTI Cl...

В момента, в основния завод на VW се произвеждат Golf, Touran и Tiguan. В ход е подготовка за старта на производството на новия Tiguan, което трябва да се случи в началото на 2016 г.

Бумът във Волфсбург започва след края на Втората Световна война. Германската икономика е унищожена. Знаейки, че страната няма как да се възстанови, Съюзниците дават разрешение във Волфсбург да стартира производството на Beetle.

Десет години по-късно е достигната кота 1 млн. През 1974 г. броят вече достига 11 916 519 автомобила.

Това е годината, в която се появява първото поколение Golf, променило цялата автомобилна сцена в Европа. До края на 1976 г. Volkswagen вече е продал 1 млн. автомобила от модела.

VAG отчете спад от 3,5% на продажбите си през октомври

Причината е Дизелгейт, а спадът при Volkswagen е 5,3%. Негативните последствия от грандиозния скандал тепърва ще започнат да дават реа...

През 90-те години VW разширява гамата във Волфсбург с добавяне на Рolo и Lupo. През 2007 г. е отпразнувана 25-ата годишнина на Golf. През 2013 г. в завода бе произведен 30-милионният автомобил. В историята на завода са произвеждани общо над 20 различни модела, в това число Passat, Audi 50, Audi 80, Audi 100, Jetta, Bora, Golf Variant и SEAT Arosa.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com