Уникат, принадлежал на Михаел Шумахер

11703
Уникат, принадлежал на Михаел Шумахер

Направени са само три бройки, като тази се смята, че е била поръчана от великия MS. Сега е обявен за продажба на цена от 300 000 евро.

Вярно е, SL държи цена, но чак 300 000 евро за SL роудстър от 1986 г.? Няма шанс… ако не е пипнат от AMG и не е толкова различен от SL-а, който обикновено идва в съзнанието ви.

Да, не става въпрос за някакъв обикновен 560SL, а за такъв, чийто оригинален двигател е заменен от 6,0-литров V8, произведен от AMG. Същият, който се използва от фейслифтирания 300E 6.0 (Hammer), както и различни други модификации.

Шапки долу: Mercedes-Benz 190 E 2,5-16 Evolution II

Преди четвърт век Mercedes-Benz все още не може да настигне вечния враг BMW, но по онова време двете марки не се борят за лидерство при...

 

На второ място, което не е потвърдено официално, но се смята, че първият собственик на този автомобил е Михаел Шумахер.

 

Освен че е необичаен, този автомобил е и много рядък, тъй като от него са произведени само 3 бройки.

Супер седанът Е500 W124 минава през карбонова трансформация

Panamera не е първият седан, който Porsche някога е произвеждал. През 1990 Mercedes-Вenz поверява на Porsche производството на най-нови...

В обявата за продажбата се казва, че реставрацията на колата е дело на Пано Аврамидис, бивш инженер в AMG и основател на тунинг ателието MKB-Power. Оригиналният 560SL 6.0 е син на цвят и с бежов кожен интериор, докато реставрираната версия е с син кожен салон. Дори AMG джанти са частично сини, докато 6,0-литровият атмосферен V8 под капака впряга 385 к.с.

 

Отзад е монтиран диференциал с ограничено приплъзване, а оригиналният волан е сменен с взет назаем от Mercedes-Benz E55 AMG (W210) волан. Отзад е монтирана поръчкова пейка. Не се знае дали това е било по поръчка на Шуми.

Ако автомобилът върви с точните документи, доказващи, че е бил собственост на Шумахер, то този SL придобива колекционерска стойност и цената му може да скочи много над исканите 300 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com