Това са най-скъпите 10 автомобила в Европа

14267
Това са най-скъпите 10 автомобила в Европа

За автомобилните производители Европа е изключително важен пазар. Не е най-големият, но определено е най-имиджовият. През 2015 г. в Европа са продадени 12,6 млн. автомобила. Тук се раждат най-пленяващите въображението зверове, цената на които достига баснословни висини. Преди месец в Женева дебютираха няколко от най-скъпите автомобили, които могат да се купят в Европа. Ето ги.

В класацията влизат един френски, един шведски, един холандски, един германски, два италиански и четири британски модела. Както сами се досещате, най-скъпият е Bugatti Chiron. За парите, които искат за него, някой би могъл да си купи седем бройки Bentley Mulsanne Speed, който се нарежда на последно място в тази класация. Класация на най-скъпите серийни автомобили в продажба, а не ограничена серия от 5 автомобила. Ето ги и останалите.

Bugatti Chiron: 2,4 млн. евро

Кръстникът на супер автомобилите. Аргументът, който слага точка на всички останали аргументи. Наречете го както искате. Bugatti Chiron не е толкова супер автомобил, а цял математически сборник, изпълнен с безкраен низ от цифри. Най-красноречивите са: 1500 к.с., 1600 Нм, 420 км/ч. Но има и още много, много други. Ще бъдат произведени 500 бройки от Chiron, като първите доставки ще бъдат в началото на 2017 г. Една новина бе копирана многократно от всички български „медии“, според която има българин, поръчал това произведение. Е, предстои да видим.

 

Koenigsegg Regera: 1,89 млн. евро

Видяхме го за пръв път в Женева през 2015 г., а преди месец, отново в Женева, Кристиан фон Кьонигсег показа завършеното си творение. Това е автомобилът, който ще опита да детронира Chiron от трона му на най-бърз на света. Няма да се учудя, ако успее. Мощността е същата – 1500 к.с., но Regera е серийният автомобил с най-висок въртящ момент: 2000 Нм. За разлика от Chiron, шведските инженери са монтирали V8 двигател и три електромотора. И с тяхна помощ Regera е по-бърз (на хартия) в спринта до 200 и 300 км/ч спрямо именития си конкурент. Този спор ще е интересен за проследяване. Проблемът на Regera е, че няма толкова дълга писта, на която да ускори до пълния си потенциал. Докато Chiron си има собствена.

 

Mercedes-Maybach S 600 Pullman: 595 000 евро

В първия Mercedes-Benz 600 (W100) са се возили Джон Ленън, Хю Хефнър, Садам Хюсеин, Мао Дзедун… Модерният 600, от друга страна, превъзхожда своя предшественик по всеки параметър, освен с дизайн. Подобно на предшественика си, Mercedes-Maybach S 600 също се предлага във версия Pullman. При дължина от 6499 мм, Pullman е с цели 1053 мм по-дълъг от Mercedes-Maybach S 600. И с много по-скъп.

 

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase: 486 710 евро

Може да е 407 мм по-къс спрямо Mercedes-Maybach S600 Pullman (някои биха казали, че е и по-старомоден от германската наземна яхта), но този Rolls-Royce си остава прекрасно извинение да хвърлиш 486 000 евро от спечелените с ужасни лишения пари.

 

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe: 459 697 евро

Drophead Coupe е най-скъпият 4-местен кабриолет в производство. Британците твърдят, че това е модел, който е специално разработен, за да привлича нови клиенти към марката, млади клиенти. Това е повече от странно твърдение, но кой казва, че е лесно да бъде разбран един британец. Моделът Coupe е малко по-евтин, цената му в Германия започва от 442 204 евро.

 

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV Roadster: 389 356 евро

След като зад името Miura бе добавено обозначението SV, Superveloce стои върху задницата на най-вълнуващите модели Lamborghini. А този роудстър изглежда нереално. И отгоре на всичко е сравнително достъпен за хората, които по цял ден се взират в борсовите котировки по света. Ще бъдат произведени само 500 бройки. Без съмнение тези V12 атмосферни зверове ще се продават като топъл козунак по Великден.

 

Ferrari F12tdf: 379 000 евро

Не се случва често Ferrari да отдават почит на 250 GT Berlinetta Tour de France от 50-те- В сравнение с F12berlinetta (268 400 евро), много по-скъпото F12tdf е по-екстремно и по-желано. Инженерите в Маранело са напомпали 6,3-литровия V12 до 780 к.с. Дизайнерите също не са останали по-назад, но запознати твърдят, че истинската цена на този автомобил се разбира, когато излезе на пистата. За нещастие това ще разберат само една шепа хора.

 

Rolls-Royce Dawn: 330 000 евро

Базиран на Rolls-Royce Ghost Series II (272 837 евро), и близко обвързан с Wraith (279 531 евро), Dawn е най-новият модел, който „Летящата Емили“ представи на пазара. Изглежда изкушаващо. Инженерите не са се задоволили само да свалят покрива от Wraith. Според Rolls-Royce, Dawn разчита на 80% нови панели за купето, но под него стои добре познатият 6,6-литров V12.

 

Това е най-скъпият автомобил в света!

Ferrari 335 Sport Scaglietti 1957 бе продадено на търг за умопомрачителните $35 711 359 (включително премията за купувача). В кра...

Spyker C8 Preliator: 324 900 евро

Това е най-голямата изненада в тази класация. Още повече, че Spyker, подобно на Феникс, възкръсна от царството на мъртвите, където се пренесе през 2004 г. Но ето че сега холандците отново са в бранша, при това нахлуват ударно с 50 бройки от този C8 Preliator. Въпросът е дали ще бъдат продадени, защото C8 Preliator не предлага нищо уникално и ново. Дори двигателят изглежда обикновено на фона на горните автомобили- Това е взет от Audi 4,2-литров V8, генериращ 525 к.с. Летящите холандци май пак ще потънат….

 

Bentley Mulsanne Speed: 323 918 евро

Закачката между Rolls-Royce и Bentley (индиректно BMW и VW) не е скоро, а наскоро Mulsanne бе определен като „върховното изражение за британски автомобилен лукс“. Може би по-точно щеше да бъде, ако Mulsanne бе определен като най-доброто, което Bentley може да предложи, но това е въпрос на тълкуване. Бърз е и е мощен. Но нещо интересно, което малцина може би знаят. Mulsanne Speed е автомобилът, който може да бъде поръчат с най-мощната в света кар аудио система - Naim за Bentley Premium Audio с 20 високоговорителя, 20 канали и 2200-ватов усилвател.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com