Това е най-скъпият автомобил в света!

8987
Това е най-скъпият автомобил в света!

Ferrari 335 Sport Scaglietti 1957 бе продадено на търг за умопомрачителните $35 711 359 (включително премията за купувача).

В края на миналата седмица, по време на търга Artcurial Motorcars Retromobile, редкият автомобил намери нов собственик, който плати най-високата цена на подобно бижу (поне що касае разплащане в евро и британски лири).

Предложиха $1,6 млн. за това злощастно Enzo

Да, това злощастно Enzo го познават всички, за които автомобилът е страст. Този конкретно екземпляр е един от многото супер автомобили,...

Наддаването за редкия екземпляр започва от $22,3 млн. и само за минута цената скача до $29 млн., след като няколко желаещи наддават. Търгът продължава още 10 минути, преди мистериозен клиент да направи финалната оферта.

 

Автомобилът е с интересна история. Състезава се първо в „12 часа на Себринг“ през 1957 г. и финишира на шеста позиция. Автомобилът завършва втори и в Mille Miglia, а след това става първият модел в историята, който постига средна скорост над 200 км/ч за обиколка на „Ла Сартр“ в Льо Ман. Сър Джеки Стюърт също е свързан с автомобила, след като го извежда до победата в Гран при на Куба през 1958.

През 1960 г. автомобилът е продаден първоначално на архитекта Роберт Н. Дусек. Той остава в негово притежание 10 години, след което го продава на Пиер Бардинон – известен колекционер, който има колекция от около 50 редки заводски състезателни автомобила Ferrari.

Продадоха това ретро бижу за близо $10 млн.

Този Mercedes-Benz 540 K Special Roadster от 1937 г. бе продаден на търг на Sotheby’s за $9,9 милиона. След като наддаването зап...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com