Това е най-мощният дизелов SUV: Audi SQ7 TDI

11042
Това е най-мощният дизелов SUV: Audi SQ7 TDI

С мощност от 435 к.с. и 900 Нм въртящ момент, новият Audi SQ7 TDI е най-мощният дизелов SUV модел на пазара. Неговият модифициран 4.0 TDI двигател разполага с първият в света електрически задвижван компресор, осигуряващ на SQ7 TDI невероятна динамика при потегляне. Освен това изразходва средно 7.4 л/100 км.

Двигателят 4.0 TDI е модифициран цялостно. Той съчетава най-добрата в класа динамика с нисък разход на гориво. V8 двигателят има работен обем от 3956 см3. Двата турбокомпресора се задвижват селективно на базата на каскадното пълнене, като потокът от отработили газове се насочва към единия турбокомпресор при ниско и междинно натоварване. Втората турбина се активира само при голямо натоварване. Електрически задвижваният компресор (EPC) допълва работата на двата турбокомпресора, особено в режимите на работа с ниски обороти, осигурявайки изключителна тяга при потегляне.

Audi Q7 3,0 TDI: Технологично съвършен (тест драйв)

Поглеждам пресрелийза и нещото, което се набива на очи, са цифрите. Многото цифри. А когато говорят цифрите... продължението го знаете....

 

С мощност от 435 к.с. и въртящ момент от 900 Нм в диапазона от 1000 до  3250 об/мин, SUV моделът създава нови еталони в този сегмент. Ускорението от нула до 100 км/ч става за 4,8 секунди, а максималната скорост от 250 км/ч е електронно ограничена. В новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), автомобилът изразходва едва 7,4 л/100 км. Това съответства на емисии на CO2 от 194 грама на километър.

 

Електрически задвижваният компресор е първият в света използван в сериен автомобил. EPC подкрепя изключително двигателя 4.0 TDI при потегляне и ускоряване при ниско натоварване, осигурявайки чиста динамика без турбо закъснение. Той е разположен във въздушния тракт , след междинния охладител и в близост до двигателя. Тъй като EPC няма нужда от газов поток за да създаде налягане, може да бъде използван по всяко време компенсирайки слабостите на класическия турбокомпресор. С тази технология, турбо закъснението се превръща в история. EPC осигурява на двигателя необходимото налягане за бързо развиване на мощността в рамките на 250 милисекунди. Задвижвано от компактен електрически мотор, неговото компресорно колело се развърта с до 70 000 оборота в минута. По този начин 4,0 TDI разгъва своята невероятна мощ без осезаема турбо дупка: тя е на разположение веднага след като натиснете педала.

Второто поколение на Audi Q7 е отслабнало с 325 кг

След като по-рано днес изтекоха 3 снимки на новото, второ поколение Audi Q7, компанията разпространи официалната информация, от която н...

 

Системата Audi valvelift system (AVS) също прави своя дебют в дизелов модел на Audi. Както всмукателните, така и изпускателните валове имат по две гърбици на клапан с различни контури. От страната на всмукателните, единият контур се активира когато работи EPC, докато другият оптимизира пълненето на цилиндрите и по този начин мощността при високи обороти на двигателя. Системата AVS от страната на изпускателните клапани позволява активирането на на втория турбокомпресор. Системата за каскадно пълнене контролира двата турбокомпресора така че при ниски оборотни режими се използва само единия. Вторият се активира допълнително при високо натоварване и обороти на двигателя. Клиентът открива ползите от това под формата на добро развитие на кривата на въртящия момент и динамичната реакция в рамките на целия оборотен диапазон на двигателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com