Това е китайският супер електромобил

5647
Това е китайският супер електромобил

Десетилетия наред гледаме едно и също с марка Made in China: брутален copy-paste, резултатът от който понякога е трагикомичен. Сега нещата трябва да се променят, поне това се налага като извод, гледайки тези две изтекли снимки на супер електромобила на BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation), който ще бъде представен по време на автомобилния салон в Пекин.

Към момента няма яснота относно електрическия тракт, но се очаква машината да ускорява до 100 км/ч за под 3 секунди, а максималната скорост ще е над 250 км/ч, твърди Autocar. Очакванията са автономният пробег да е около 300 км.

Това са най-скъпите 10 автомобила в Европа

За автомобилните производители Европа е изключително важен пазар. Не е най-големият, но определено е най-имиджовият. През 2015 г. в Евр...

 

Предполага се също така, че в различните режими на задвижване ще се променя и височината на окачване, ако бъде избран режим за спортно управление. Тъй като BAIC е най-големият автомобилен производител в Китай, участващ в джойнт венчъри с Mercedes-Benz и други големи играчи, дизайнерите на концерна са имали много по-голяма свобода на въображението и средства, за да не копират просто BMW i8 (от който обаче са взели цветовата концепция).

Вместо това виждаме микс от решения, които вече сме виждали при други супер автомобили. Вратите доста наподобяват тези на Lambo, докато отзад някой е преписал от McLaren.

Интересното е, че още сега се говори за евентуално серийно производство на този автомобил. Скоро се очаква BAIC да лансира своя суббранд Atieva. Това е стартъп, който ще си сътрудничи с германската Siemens и корейският производител на батерии SK Group, както и италианските дизайн специалисти на CECOMP. А планът е създаването на цяла гама от електромобили, като този супер автомобил ще е само първата стъпка.

Chevy показа злобния Camaro ZL1 с 640 к.с. (видео)

Следвайки тенденцията, поставена от шестото поколение Camaro SS, което зае своя двигател LT1 от Corvette Stingray, 2017 Camaro ZL1 се з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com