Skoda произведе 1 000 000 Octavia III

4195
Skoda произведе 1 000 000 Octavia III

От 1996 г. до днес са произведени 5 млн. Skoda Octavia, като третопо поколение на модела достигна кота 1 000 000. През 2015 г. компанията е доставила на клиентите си 432 300 автомобила Octavia.

Skoda произведе 1-милионната Octavia от трето поколение. Автомобилът слезе от поточната линия в Млада Болеслав. Octavia е най-успешният модел на компанията и се определя като „сърцета на марката“. Юбилейният автомобил е Octavia Scout.

Skoda Octavia 1,6 TDI: Партньор за цял живот (тест-драйв)

Не съм предполагал, че ще направя това заключение, но този ден дойде: новата Skoda Octavia е прекрасна. Някои дори я определиха като на...

Octavia се предлага във версия лифтбек и комби с предно или 4х4 задвижване. Octavia RS е най-бързата серийна Octavia, произвеждана до момента. През 2014 г. се появиха Octavia G-TEC на природен газ и Octavia Scout. В допълнение на това, за Европа се предлага и версията Octavia L&K.

Третото поколение на модела бе лансирано през 2013 г., като Octavia има над 50 международни награди срещу името си. Най-много автомобили се произвеждат в Млада Болеслав, но моделът се произвежда още в Китай, Русия, Индия и Казахстан. Китай е най-големият пазар за Skoda Octavia, където моделът бе лансиран през май 2014. Оттогава той се произвежда в завода на SAIC в Нингбо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com