Руският Sherp минава навсякъде (видео)

9524
Руският Sherp минава навсякъде (видео)

В мрежата се появиха кадри с този звяр, дело на петербургската компания Sherp, който няма спирка пред нищо. Дотолкова, че автомобилния блог Jalopnik го нарече „най-добрият всъдеход в света“.

Производството му започва през 2015 г. Тайната му се крие в патентованите безкамерни гуми с много ниско съпротивление и особената система на окачването. Тя се определя като „пневмоциркулационна“, собствено изобретение на създателя на Sherp – Алексеем Гарагашян. Всички гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, което може да се регулира по херметичен път. Това позволява на гумите много силна деформация при атака на препятствие, като Sherp се справя със 70-сантиметрова вертикална преграда, а преминаването през блато, лед или водно препятствие е детска игра за него, в което ще се уверите във видеото.

Това е най-скъпият автомобил в света!

Ferrari 335 Sport Scaglietti 1957 бе продадено на търг за умопомрачителните $35 711 359 (включително премията за купувача). В кра...

Всъдеходът е оборудван с 1,5-литров дизелов двигател на японската компания Kubota, който генерира 44 к.с. Скоростната кутия е 5-степенна механична на фирмата Sachs. Максималната скорост на движение е 45 км/ч – във водата тя е 6 км/ч. Обявеният разход на гориво е о 2 до 3 литра на час. Клиренсът на „Шерпа“ е 600 мм. Товароносимостта му е 1000 кг, а самият той тежи 1300 кг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com