Поредният супер автомобил: Apollo Arrow с 1000 к.с.

19200
Поредният супер автомобил: Apollo Arrow с 1000 к.с.

Салонът в Женева винаги е предлагал зрелища във формата на страховити супер автомобили. Но тази година е различна, тази година тези автомобили са единственият акцент в „Палекспло“. Да, има и премиери на серийни модели, но много малка част от тях са с потенциала да оставят дълбока следа в индустрията под формата на големи продажби. Затова и се съсредоточаваме върху гвоздея на програмата тази година край Женевското езеро. Ето го поредния. Идва в лицето на възродената марка Apollo, която вади ново оръжие във формата на Arrow.

 

Apollo описва дизайна като по-мек в сравнение с това, което сме свикнали да виждаме от компанията, но въпреки това Arrow изглежда впечатляващо с агресивния си дизайн. Преди дизайнерите на Apollo залагаха на острите и силно ръбати форми и линии, докато сега всичко е флуидно и обтекаемо в опит за постигане на оптимална аеродинамична ефективност, която се очаква от един супер автомобил.

 

Прекрасен дизайн и 600 к.с. от Aston Martin DB11

Е, чакането на този нов модел си заслужаваше! Първият модел от планът за експанзия “Second Century”, заместникът на DB9 пр...

А този е именно такъв. Задвижва се от битурбо 4,0 V8 двигател (взет вероятно от Audi), който е надут до 1000 к.с. и 1000 Нм. Цялата тази мощ се насочва към пътя посредством секвенциална 7-степенна скоростна кутия, работеща успоредно със самоблокиращ се Torsen диференциал. Към тези параметри добавяме и факта, че Arrow тежи само 1300 кг, за да се стигне до факта, че той ускорява до 100 км/ч за 2,9 секунди, с 0,1 сек по-бавно от Koenigsegg Regera и неговите 1500+ к.с. Отметката на 200 километража стрелата достига за 8,8 сек и продължава да се ускорява до 360 км/ч.

 

Макар да не изглежда така, но Apollo Arrow има законовото право да се движи по пътищата, като същевременно покрива всички стандарти на ФИА, поради което лесно може да се хомолигира за различни състезателни серии. Arrow стъпва на 20-цолови предни и 21-цолови задни гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, които се укротяват от 6-бутални AP Racing спирачни апарати. Височината на окачването се регулира механично и варира между 40 и 1200 мм.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com