Lexus извади RC Coupe

45451
Lexus извади RC Coupe

Голямата новина, която Lexus хвърли в Токио, е RC Coupe... готов за производство. RC е част от революцията в пътното поведение и управлението в моделите на Lexus, която започна с GS и продължи с новото поколение IS. RC е самостоятелен модел, а не двуврат вариант на седан. Проектиран на базата на GS, купето се различава по всички размери от GS и IS.

Купето с агресивен дизайн ще се предлага с едно задвижване в ЕС: бензин-електрически хибрид с 2,5-литров двигател, а за останалите пазари ще се предлага и модификация с 3,5-литров V6 двигател с 8-степенна трансмисия с последователно превключване на предавките.

Lexus показа RC Coupe

Японците разкриха визията на новия си модел, чиято официална премиера ще се състои на изложението в Токио, а на пазара модела ще излезе...

 

Изваяният силует на RC интегрира най-широката и същевременно най-ниско разположената спираловидна решетка на Lexus. RC е уникален модел в гамата Lexus със своите пропорции – 30 мм по-широк, 35 мм по-нисък и със 70 мм по-късо междуосие в сравнение с IS, което му придава атрактивната и визия на луксозен, двуврат автомобил.

В уникалния дизайн на фаровете и стоповете отново е залегнал L-shape мотива на Lexus. Предлага се избор между две версии на алуминиевите колела – изваяни 19-инчови колела с 10 спици и мускулести 18-инчови колела с 5 спици.

 

Спортните концепти на Lexus са повлияли до голяма степен на интериора на RC, който извлича максимума от контрастните цветове, материали и осветление.

Турбо якият прототип Lexus LF-NX получава турбо двигател

Специално за предстоящото автомобилно изложение в Токио японците от Lexus са подготвили Turbo версия на концептуалния LF-NX. Преди няко...

Първият в гамата на Lexus пакет за осветление придава чувството за уникалност чрез осветяване на детайлите отдолу, което обособява вътрешното пространство. Висококонтрастните цветове на интериора акцентират върху дизайнерските линии и подчертават елегантното купе.

Кокпитът е разделен на две основни части – горна зона за управление и долна зона за визуализация. Горната интегрира инструменталното табло и 7“ навигационен дисплей, а централната конзола включва новатa Remote Touch система на Lexus.

 

Хибридната модификация RC 300h – първото хибридно купе на Lexus – използва 2,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с двойно впръскване и електромотор с мощност 143 к.с, съчетани чрез хибридна, автоматична, безстепенна трансмисия с 6 симулирани предавки за последователно превключване чрез пера на волана.

В зависимост от спецификите на пазара, RC ще се предлага със задно задвижване или задвижване на четирите колела (AWD).

Lexus IS 300h F Sport: Завръщане в бъдещето (тест драйв)

Станаха вече две десетилетия, през които автомобилните компании инвестираха милиарди, за да превърнат пушещите „печки“ в ви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com