Японските марки са най-иновативни в автомобилния бранш

10941
Японските марки са най-иновативни в автомобилния бранш

Макар фокусът да се сменя почти всяка година, автомобилната индустрия е една от най-иновативните.

Излишно е сега да коментираме колко комплексна и постоянно развиваща се е автомобилната индустрия. Примерите са безброй. Важно е да се даде обосновка на твърдението, че японските брандове са най-иновативните в бранша. То идва от годишния списък на Thomson Reuters (цитиран от Automotive News) на 100-те компании, подредени на база тяхната иновативност.

Араби си направиха пясъчна джипка за забавление

Компанията Zarooq от Обединените Арабски Емирства разпространи подробности за първата си разработка – състезателния всъдеход Sand...

Тъй като измерването на иновациите може да е толкова субективно, колкото и оценката на изкуството, проучването се базира на факти. То е направено на база следните критерии: брой патенти, които компанията е получила; в колко региона за подадени заявления за патенти; колко пъти даден патент е споменат от други компании; „съотношение на успех“ – процент на приложение на патентите.

Тази година в Топ 100 фигурират само 3 автомобилни фирми: Toyota, Honda и Nissan. Откроява се липсата на германски марки, макар софтуерът на Volkswagen, въвлякъл концерна в Дизелгейт, да е достоен за споменаване.

Освен производителите, още 5 доставчика на автомобилната индустрия намериха място в класацията - Aisin Seki, Bridgestone, JTEKT, Yamaha и Yazaki. Има един от Франция - Valeo – и един от САЩ - Johnson Controls.

Новата класация не казва какви патенти са подадени от компаниите, но доклад на Thompson Reuters от януари хвърля още светлина по темата.

Спомени за соца и Траби

Това вероятно е най-якият Trabant, задвижван от с 1,8T двигател и Quattro. Trabant 601 е все още популярен в Европа сред автомобилните...

Според него, автомобилните Топ 5 иноватори в автомобилната индустрия за периода 2009-2013 г., са Toyota, Bosch, Hyundai, Honda и Denso.

Общо 40 са японските компании, намерили място в класацията, докато тези от САЩ са 35.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com