Jaguar F-PACE дойде предпремиерно в България

7573
Jaguar F-PACE дойде предпремиерно в България
Снимка: Христо Петров

На 4-ти февруари в София се състоя ексклузивна предпремиера на новия Jaguar F-PACE. Представители на националните медии, на бизнес елита и клиенти на марката бяха първите, успели да зърнат на живо и да се докоснат до изключително интригуващото попълнение в гамата на Jaguar.

България е първата страна от дебютната европейска обиколка на автомобила след показването му на изложението във Франкфурт през 2015 г. Автомобилът ще остане в страната няколко дни, преди да продължи турнето си.

Огромни амбиции на Jaguar F-PACE (видео)

Компанията има самочувствието да заяви за своя модел, че е най-върховият практичен спортен автомобил в света. Изцяло новият Jaguar F-P...

Всеки, който желае да види на живо първия кросоувър в историята на британската марка може да го направи от 8-ми до 17-ти в шоурум Jaguar Мото-Пфое София и от 18-ти до 24-ти в шоурум Jaguar Варна.

 

Разработен с олекотена алуминиева архитектура, изцяло новият F-PACE изпълнява обещанията на революционния концептуален автомобил C-X17 и комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции с характеристики, вдъхновени от F-TYPE като мощна задна част, въздухозаборници на калниците и отличителна графика на задните светлини. Петима възрастни могат да се настанят абсолютно комфортно в изцяло новия F-PACE с просторно място за главата и коленете, а обемът на багажното отделение има впечатляваща вместимост от 650 литра.

Jaguar Land Rover е №1 във Великобритания

Jaguar Land Rover е най-големият автомобилен производител на Острова. Новината идва след изявлението на Асоциацията на автомобилните пр...

Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80 процента алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента. Допълнителната икономия в теглото на автомобила идва от композитната врата на багажника и магнезия, използван за части като напречната греда под купето. В резултат на това моделът със задно задвижване с дизелов двигател 180 к. с. и механична трансмисия тежи едва 1665 кг и постига CO2 емисии от само 129 г/км. С бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к. с. на F-TYPE под изваяния алуминиев капак, изцяло новият F-PACE ускорява от 0 до 100 км само за 5,1 секунди преди да достигне електронно-ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

 

Системата за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ момент при необходимост при новия F-PACE е най-усъвършенстваната система на Jaguar и има най-голям капацитет на въртящия момент. Функцията IDD запазва пъргавината на задвижването на задните колела и характера на управлението, но може безпроблемно да подава въртящ момент към предните колела, за да използва динамичните предимства на допълнителното сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви метеорологични условия. Системата Adaptive Surface Response (ASR), разработена на основата на патентованата, отличена с награди технология Terrain Response на сродната компания Land Rover, прави AWD системата дори още по-ефективна при трудни пътни условия.  Вградена в Jaguar Drive Control, системата ASR разпознава вида настилка и оптимизира поведението на силовия агрегат и системата за динамичен контрол на стабилността. Оборудвана за първи път в изцяло новия XF, ASR е подобрена с трети режим, предназначен за дълбок сняг и чакъл.  Допълнителните технологии, които осигуряват динамика при всякакви повърхности, включват съществуващите системи на Jaguar; All Surface Progress Control и Low Friction Launch.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com