Girls&Cars: Марина Колева vs. Carrera GT, GLE 63 AMG&GLE Coupe 450 AMG

20178
Снимки: Христо Петров

Обича да играе. Така ми казва събеседничката ми, която застава до три страхотни автомобила. Но продължава –на сцената и пред камера. Защото Марина Колева е актриса, завършваща тази година „Театър“ в Нов Български Университет. Решихме да дадем шанса на една начинаеща актриса да застане до тези автомобилни бижута, защото в течение на година носеше тежката корона на „Мис Автомобилизъм“. Не я познаваме отдавна, но като жест към нея пускаме тази фотосесия в деня, в който е премиерата на дипломното й представление.

Фотограф: Христо Петров

Модел: Марина Колева

Автомобили: ММ Auto

Автор: Пламен Георгиев

 

Млад и хубав човек, пред който изпитанията тепърва предстоят. Но който с плам в очите казва, че е благодарен, че университетът го е срещнал с актриси като Цветана Манева, Снежина Петрова, Деси Шпатова... Последните две режисират дипломното й представление „Промяната“. Ана Пампулова също се присъединява към екипа им, за да помогне с хореографията в спектакъла. Първата част е по филма на небезизвестната икона в киното Ингмар Бергман – „Персона“. Втората част е с текстове от автобиографичната книга на Лив Улман. Пожелаваме й всичко да мине по вода, а представлението се играе в университетският театър в НБУ.

Как се справи на нашата „сцена“, това ще прецените вие. А не е като да няма опит. Марина е участвала в „Революция Z“, „Четвърта власт“, „Столичани в повече“, „Връзки“, „Играчи“. Снимала се е и в няколко чужди продукции с епизодични роли, два френски филма и един турски.

 

От къде се пръкна това „Мис Автомобилизъм“? Тази титла по някаква случайност я притежавах една година. Беше забавно. Обикаляхме из България по различните ралита и кръгове на „Волкикар“ шампионата. Имах си корона и лента. Малко е встрани това ми занимание от актьорското майсторство, но пък беше забавно.

Като чуя „мис“ и се изприщвам. Тръпки ме побиват и почвам да си представям някакви обезобразени в устата и гърдите женки. Я ми кажи, какво значение има една титла „Мис“ за теб, за хората около теб? Още по-интересно ми е как се става „Мис“? За някои хора, по-скоро моделите, това е голям престиж. За мен беше, както казах, по-скоро забавление, нищо повече. Относно това как се става „Мис“ - няма някаква конкретна дефиниция, защото зависи от конкурса, на който се явяваш. Зависи кой го организира и доколкото ми е ясно, той дърпа конците и поставя правилата на играта. Аз споменах, че съвсем случайно станах „Мис“, защото в моя случай си беше така и конкретно мога да говоря за него. Видях обява в интернет и отидох на кастинг. Мислех, че е за проект, свързан с актьорското майсторство, тъй като нямаше подробна информация, а то се оказа за „Мис“. Щракнаха ми една снимка, след това имаше онлайн гласуване и взеха, че ме избраха. Та така цяла една година и рекламно лице на Hyundai. Вече не съм обвързана с договор и съм отворена към нови предложения в областта на рекламата.

 

Еми дано ги получиш. Дай да минем на тема актьорство, все пак момичето иска да я гледаме по телевизора или на сцената. И тъй като знам, че скоро ще я видим именно по телевизора, интересно ми е дали трябват връзки за „Връзки“? Това е интересен въпрос. Не, не ми трябваха. Явих се на кастинг и още първият сезон получих ролята на Наталия. Въпреки това съм на мнение, че е хубаво е да имаш контакти в сферата, в която работиш. Това не важи само за актьорската професия. Моите родители не са нито са режисьори, нито актьори, нито са обвързани по някакъв начин с тази професия. И изведнъж се пръкнах аз. Доста съм общителна и започнах да си създавам сама контакти. Това е едно от качествата, които трябва да притежава един актьор. Все пак, както се казва, ако не почукаш, няма да ти отворят. Важно е да знаеш имената на твоята гилдия. Кой е режисьор, кой актьор, сценарист и т.н. Това е екипна работа и е хубаво да познаваш екипите.

 

Не съм и очаквал да чуя нещо кой знае колко по-различно, все пак щеше да е интересно да даде положителен отговор за малко жълтинка. Дали ще каже нещо повече и за сериала… Както споменах, името на героинята ми е Наталия. Интересното е, че имах епизодично участие в сериала „Столичани в повече“, където си партнирах в една сцена с прекрасния актьор Ненчо Илчев. Там героинята ми също се казваше Наталия. Явно това е някаква карма. Относно до героинята ми, ще го запазя в тайна и само ще кажа, че претърпява развитие във втори сезон на „Връзки“. Благодаря на продуцентите – „Емо Вижън“ за полето за изява и професионализма (Марина, това да не ти е церемонията за оскарите? Нали няма да говориш за глобалното затопляне и шанса, който трябва да дадем на световните лидери да оправят мазалото, което са забъркали?), на прекрасният актьорски състав, с който имам възможността да се срещна и работя. Можете да гледате от 04 април по Fox Live.

 

Аз си падам по старата актьорска школа и ми е интересно едно начинаещо попълнение дали е гледало филма „Няма място за старите кучета“. Логиката е следната: има ли място за младите кучето в българското кино и театър? В интерес на истината не съм, но може да го гледам. (Трябва да го гледаш, а не може) Естествено че има! Нали има и млади и по-възрастни персонажи, значи би трябвало да има работа за всички. Въпросът е друг, дали могат да се балансират нещата така, че да има работа за всички. Това е доста трудно постижимо за жалост. Поне в България, защото на първо място пазарът ни е много малък. След това следват купища проблеми в системата. Трябва да се направят сериозни реформи и да се обмислят добре, защото от това зависи хлябът и съдбата на мен и на много мои колеги. Като една млада актриса, която завършва тази година, ще ми бъде много трудно да се реализирам в това положение, в което се намираме. Въпреки това, продължавам все пак да гледам позитивно на нещата и да вярвам. Защото това е моето призвание и нямам намерение да се отказвам, въпреки че тепърва ми предстои да се сблъскам с проблемите на системата. Късметлийка съм, надявам се поне да имам късмет.

 

Абе то късмета е едно на ръка, но от екрана ме заливат едни и същи (с малки изключения) лица и се съмнявам, че само с късмет ще се оправиш. Как се пробива в такава среда? Много трудно. С постоянство, ентусиазъм, много работа и най-вече вяра в себе си. Защото ако не повярваме в себе си, никой няма да ни повярва. А именно това е и нашата работа, да ни повярват: зрителят, публиката. И естествено - постоянно дерзаене. Ако си седиш вкъщи и чакаш някой да дойде и да ти каже колко си велик, няма как да ти се случи нищо. Трябват и много жертви. Доста съм работила без заплащане, по студентски проекти и какво ли не, за да си напълня СВ-то. Това е най-малкото, което мога да направя и което зависи от мен.

Театър, кина или телевизия? Всичко, стига да има игра. Много добре си прекарах на снимките на „Играчи“. Сприятелихме се много и бяхме истински екип. В театъра също е забавно, но там е друго. Там си е веднъж.

 

Ако трябва да направим една аналогия, ти на какъв автомобил се оприличаваш? Бях поканена от Top Gear’ на един тест драйв тази година и имах възможността да покарам доста от най-новите автомобили на големи марки. Като че ли най-впечатлена останах от едно Maserati Quattroporte. То беше доста мощно, комфортно и същевременно излъчваше грация. Особено с този Rolex на таблото. Детайлите доста ме впечатлиха. Определено имам афинитет към италианските автомобили. Би ми паснало.

То и на мен би ми паснало, ама малко скъпичко ми се вижда. Но добре е хората да имат самочувствие и високи цели. Интересно ми е дали на се вози в автобуса… Имам Lancia Delta. (Евала, тук вече ме изненада приятно) Това е първата ми кола и си личи... Беше на баща ми и имахме споразумение да се науча първо на нея. Нетипично за женска кола, доста спортно изпълнение, но мисля, че с нея вече си свършихме работата и мога спокойно да помисля за някой нов автомобил. Например едно такова Maserati много ще ми отива… (смях) За жалост в България, с моята професия едва ли ще успея някога да си сбъдна тази си мечта, но пък може да имам късмет и да поработя навън. Никога не се знае.

Така е, дерзай. Аз ще продължа да дерзая на автомобилна тематика, както го правя в последните 17 години.

 

Porsche 918 Spyder не би бил възможен, ако пътят му не бе постлан от Carrera GT. Този модел ще остане в аналите като един от върховните спортни автомобили, което в голяма степен се дължи на 5,7-литровия V10, генериращ 612 к.с., свързан с добрата стара 6-степенна „ръчка“. Но това вече го знаете. Затова аз ще ви разкажа за няколко факта, които вероятно не знаете за Carrera GT. А първият е свързан с Cayenne. В началото на новия век Porsche изпитва особено големи финансови затруднения, от които е изваден от представения през 2002 г. Cayenne. Много вият срещу него, но много повече си го купуват. Това дава спокойствие и Porsche намира приложение за проваления V10 двигател за Льо Ман, вграждайки го в GT. Днес компанията печели най-много на кола от всички останали производители в света.

Вторият слабо известен факт касае изключително трудния за използване съединител: първият в света сериен керамичен съединител или PCCC (Porsche Carbon Ceramic Clutch). И ако това може да ви е известно, то със сигурност ще се изненадате от дребния детайл, че топката на скоростния лост е изработена от бреза и ясен в част на изработената от балса топка за скоростния лост на 917. Друг дребен детайл, който малцина са забелязали, е фактът, че централните гайки на колелата от двете страни на автомобила са с различен цвят. От шофьорската страна са червени, а от страната на пътника – сини. Това е направено, за да няма съмнение как точно се поставя гайката.

Ива Русинова&Ина Вучкова vs. 458 Italia&911 Turbo S Cabriolet

Тя е красива. Не, те са красиви, защото в тандем изглеждат умопомрачително. Ива и Ина са екип, който може и да няма аналог в света. Убе...

Carrera GT е първият сериен автомобил, чието монокок шаси е изработено от подсилена с карбон пластмаса (CFRP). Името „Carrera GT“ пък е използвано и преди. Предшественици на това красиво творение са 356 A (и B) Carrera GT и 924 Carrera GT.

Производството на Carrera GT започва в началото на 2004. Планирани са 500 бройки, чийто тираж в последствие скача на 1000, а след това – и на 1500. Производството спира през май 2006 г., като в онзи момент са произведени 1270 бройки.

 

Ако напишете GLE в Google ще останете с впечатлението, че такъв модел няма. Макар в търсачката да не съм написал Coupe, много повече от половината резултати са именно за звездата в тима на Mercedes – GLE Coupe, чиято задача е да се противопостави на законодателя Х6. И именно неизбежното сравнение с Х6 ще тежи винаги като воденичен камък на GLE Coupe. Защото той се появи многоооо дълго след оригиналното предложение на BMW, което бе охулено, но буквално смрази усмивката на всичките си опоненти. Най-странното в това е фактът, че именно Mercedes-Benz прокара тенденцията „4-врато купе“ със CLS през 2006 г., която се пренесе и при SUV-моделите, но тези на BMW. А Mercedes се ослушваше прекалено дълго време. Е, ето го най-после GLE Coupe… който, също като Х6 в началото, предизвика доста двуполюсни мнения. Основно – заради екстериора си. В интериора, като изключим летящия и сякаш залепен в последния момент централен дисплей, всичко е повече от чудесно. Задницата на този автомобил обаче предизвиква разногласията на публиката, но вероятно само на тази част от нея, която не може да си я позволи. Защото по улиците на София GLE Coupe вече стана нормална гледка. След още малко време и той ще стане още по-популярен, за което своята тежест ще остави версията GLE Coupe 450 AMG. Реално тази версия е аналог на S Line при Audi, защото тук AMG е само пакет, допринасящ за по-мускулестото излъчване на модела. Иначе под предния капак е монтиран 3,0-литров V6 двигател с 270 к.с. и 520 Нм, който ускорява автомобила до 100 км/ч за скровните 5,7 секунди. Но при тегло от 2220 кг, това ускорение вече придобива много по-голяма тежест. Аз обаче бих предпочел другата „звезда“.

 

Когато ML бе лансиран през 1997 г., словосъчетанието луксозен SUV се посрещаше с въпроса „какво“. Тогава никой не мислеше, че това е концепцията, чието време е дошло. Тогава (преди 18 години) BMW X5 още беше в инкубатора, а Range Rover си беше територия, запазена предимно за британските лордове. Е, М-Class счупи стереотипа, че определението луксозен върви в комбинация само със седан. Към днешна дата от модела са произведени 1,6 млн. автомобила.

Новият календар на Liqui Moly те кара за мечтаеш

Африканска автомобилна магия и германско моторно масло. Ако някой е виждал предишни издания на календара на Liqui Moly, може да се пред...

Mercedes-Benz GLE идва в момент, в който на терена се води истинска война. Имаме трето поколение Х5, имаме нови Q7, Touareg и XC90, а Cayenne e фактор, с който се съобразяват всички. Всичките са големи, мощни SUV-ове, които излъчват респект. А във версия GLE 63 AMG говорим за внушителен респект. Стремежът за намаляване на коефициента на челно въздушно съпротивление отне доста от агресията на модела. Проблемът за мен се крие в задницата, която силно ми напомня за комби. Трите букви на края на модела обаче са неутрализирали този минус, натрупвайки дори повече от необходимата мускулна маса, която тук идва във формата на задължителните аеродинамични елементи и хром.

Под надутите мускули се крие 5,5-литрово V8 „сърце“, което помпа кръв с 557 к.с. в секунда, достатъчни този огромен автомобил да достига границата от 100 км/ч за 4,3 секунди. Пътят захапват четирите колела, като 700-те нютон метра се предават към тях посредством 7-степенна автоматична трансмисия.

Тази фотосесия нямаше да е възможна без любезното съдействие на MM Груп. От основаването си през 2005 г. MM Auto е пазарен лидер в премиум сегмента за продажба на автомобили и авто услуги. MM Auto се гордее с продадените над 3500 автомобила на обща стойност около 3 млрд. лева. Компанията разполага и с филиал в Германия, най-големият автомобилен пазар в Европа. Именно този стратегически ход на екипа дава възможност да се достигне до най-добрите търговци и производители.

Чрез глобалното си пазарно поведение MM Auto търгува и извън обичайните си пазари – Русия, Близък Изток и Азия. Дружеството е в договорни отношения с някои от най-желаните автомобилни марки Mercedes Benz, BMW, Audi, MINI и Land Rover.

MM Auto е част от MM Group, която е гарант за високо качество през изминалите 20 години. Цялостната концепцията на групата е да предостави комплексна услуга, поради което MM Broker работи в нужната за всеки клиент симбиоза с MM Auto. Може да научите всичко на http://mm-bulgaria.com/. За допълнителна информация:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com