Германската прокуратура се захвана с бившия шеф на VW

5507
Германската прокуратура се захвана с бившия шеф на VW

Германската прокуратура започна да разследва бившия шеф на германския автомобилен концерн Volkswagen Мартин Винтеркорн, предаде BBC. Припомняме, че той се оттегли от председателския пост на компанията след избухването на дизелгейт, като взе на изпроводняк 28 млн. евро обезщетение.

Германското държавно обвинение ще събира доказателство за „възможна измама при продажбата на автомобили с манипулирани данни за отделените въглеродни емисии“. В Германия криминално обвинение може да бъде повдигнато след разследване на сигнал от всеки. А германските медии вече публикуваха разкази на служители на VW, че проблемът с „лъжещия“ софтуер за вредни емисии е от години и предупрежденията вътре от компанията по въпроса също идват от години.

Audi призна, че 2,1 млн. негови автомобила имат "лъжливия" софтуер

Компанията Audi, част от гиганта Volkswagen, заяви, че 2,1 милиона от техните автомобили в света са оборудвани със софтуера, който позв...

Припомняме, че дизелгейт избухна след като регулаторните органи в САЩ хванаха в лъжа германската компания относно измерваното количество на отделени вредни емисии в определени модели. Това нанесе сериозен удар по репутацията на VW, като само за ден над 30% от пазарната стойност на компанията бяха изтрити на борсите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com