Genesis G90: най-луксозният Hyundai

21802
Genesis G90: най-луксозният Hyundai

Седанът G90 е първият продукт на новосформираната луксозна марка на Hyundai – Genesis. Той бе определен от корейската компания като първият наистина луксозен модел от Hyundai, който ще дебютира на световните пазари в средата на 2016-а. На снимките ще видите обозначението EQ900, тъй като така ще се казва моделът за корейския пазар, на който вече има над 4500 поръчки за модела.

 

Genesis G90 е впечатляващ като размери. Той е дълъг 5205 мм, широк е 1915 мм, височината му е 1495 мм, а междуосието – цели 3160 мм. В зависимост от конфигурацията, моделът ще тежи между 2420 и 2595 кг, като предлага товарен обем от 484 литра.

 

Истинската сила на модела е в интериора. На първо място той е огромен, гарант за което е дългото междуосие, превъзхождащо повечето конкуренти в този сегмент. Отзад имаме две отделни кресла (електрически регулируеми в 14 позиции), разполагащи с индивидуални инфотейнмънт системи. Кожата не е пестена, климатичната система е с 3 зони на климатизация, аудио системата е Lexicon. Шофьорската седалка е регулируема в 22 посоки. За акустичния комфорт в интериора се грижат също така и тройни уплътнения на вратите и двойни стъкла, редуциращи шума до минимум.

Hyundai Genesis: Технологична витрина (тест-драйв)

Този автомобил се конкурира със Светата германска троица! Това е факт, но се абстрахирайте от него. Забравете го. Hyundai не иска да пр...

 

На пазара моделът ще се предлага с избор от три бензинови мотора, катона по-късен етап е възможно да се появят дизелова и хибридна версии. Базовият 3,8-литров V6 GDI е с 230 к.с. Над него е разположен 3,3-литров V6 T-GDI двигател с две турбини. Той генерира 270 к.с., ускоряващи тежката лимузина до 100 км/ч за 6,2 сек. На върха в двигателната гама стои V8 GDI с мощност 308 к.с., с чиято помощ лимузината се ускорява за 5,7 сек. Всички агрегати се куплират с 8-степенна автоматична трансмисия. Базово моделите са със задвижване на задните колела, но при доплащане е налична и системата H-TRAC за задвижване на четирите колела.

В следващите 5 години брандът Genesis ще пусне още 5 нови модела. Вероятно клиентите на S-Class Maybach тръпнат в очакване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com