Фейслифтът Opel Mokka X изглежда страхотно

13693
Фейслифтът Opel Mokka X изглежда страхотно

Моделът е със силно променена предна част, централната конзола в интериора е подменена с тази от Astra, Х идва с нов 1,4-литров бензинов Direct Injection Turbo с автоматична трансмисия и двойно предаване, а също адаптивни LED предни светлини и ново поколение фронтална видеокамера Opel Eye.

Mokka може да бъде определен като един от символите на успешното завръщане на марката Opel през последните години, който до момента е реализиран в тигарж от над 500 000 бройки от 2012 г. насам. Новият Mokka X ще бъде първата моделна гама, в която ще бъде представен за първи път идентифициращия знак за бъдещите SUV и crossover модели на марката Opel - “X” подчертава по-авантюристичната и издръжлива идентичност от тази, представена при моделите на марката с по-класически каросерии.

Opel Mokka 1,4 Turbo: Обречен на успех (тест-драйв)

Със сигурност германците не са известни с хубавото си кафе. Нямат традиции в приготовлението и пиенето му. Това обаче се промени през 2...

Оформлението на предната част е приведено в унисон с новия стилистичен език на марката Opel, включващ "криловидната" хоризонтална предна решетка и доминиращата, отчетлива светлинна графика с двете "крила" на дневните LED светлини. Предната престилка също е придобила по-прецизно и елегантно очертани повърхности с по-малко пластмасови вложки. Тази линия продължава в задната част с още две емблематични "крила", отразени в светлините и по желание предлагани и с LED технология. Новите забележителни цветове като “Amber Orangе" и „Absolute Red” имат важен принос към чара на Mokka X.

 

Атмосферата във вътрешното пространство на Mokka X е изцяло преобразена. Своя дебют тук отбелязва изцяло ново арматурно табло, вдъхновено от новата Astra. Новото арматурно табло е организирано около повече хоризонтално оформени елементи. Централната конзола е изцяло новоразработена и е съобразена със 7 и 8-инчовите сензорни екрани на новото поколение инфоразвлекателни системи.

 

Opel ADAM е с най-висока остатъчна стойност при минитата

Това е третата поредна победа на малкия шампион по индивидуализация на Opel: Вчера в Берлин, на церемонията по връчването на наградите ...

След представянето на новото поколение "шептящи дизели" 1,6 с максимална мощност 110 к.с. и 136 к.с, сега гамата от двигатели на SUV модела на Opel ще бъде разширен и по отношение на бензиновите мотори. Новото поколение 1,4-литров Direct Injection Turbo с мощност 152 к.с., което наскоро направи своя дебют в новата Astra, ще се предлага в съчетание с шестстепенна автоматична скоростна кутия, Start/Stop и адаптивно двойно предаване (средни емисии на CO2 и разход на гориво според предварителните данни - 154 г/км, 6.6 л/100 км). Когато пътната настилка е суха, за задвижването на автомобила се грижат единствено колелата на предния мост (с изключение на случаите на стартиране на автомобил с включен AWD режим), което спомага за поддържане на ниския разход на гориво. В зависимост от пътните условия, разпределението на въртящия момент се извършва безстепенно и плавно от 100%а предно предаване на сухи настилки до 50% към предния и задния мост - например при покрита с плътен воден слой настилка.

 

В допълнение към системата за двойно предаване AWD, инженерите на Opel за пореден път са последвали стратегията на марката Opel за осигуряване на достъп до новаторските технологии за широката потребителска аудитория с представянето на адаптивната система на предните светлини AFL (Adaptive Forward Lighting) с LED елементи. Новата AFL LED система адаптира автоматично светлинните профили на предните светлини към конкретната ситуация на пътя, така че да се осигури максимално добро осветяване на пътя без опасност от заслепяване на останалите участници в движението. Системата разполага с девет различни функции или светлинни режима като режим за градско движение и за извънградски отсечки, туристически режим, динамична функция за завои и функция за осветяване на кръстовища, светлини за заден ход и маневри, както и режим за спрял автомобил (eco). Тази система с LED елементи замества досегашната AFL с биксенонови светлини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com