Ето го първото ревю на VW Golf GTI Clubsport (видео)

11354
Ето го първото ревю на VW Golf GTI Clubsport (видео)

В днешно време и трудно да намериш добри думи за Volkswagen, а този лош имидж си навлякоха самите мениджъри на концерна. Но Golf GTI Clubsport не бива да попада под общия знаменател.

Преди, Volkswagen вадеше специална версия GTI на всеки пет години, за да отпразнува лансирането на оригинала. Сега е различно. GTI Clubsport е автомобил за хората, които искат повече от тези три буквени означения.

Когато Clubsport бе показан за последно на салона във Франкфурт, остана впечатлението, че производството му ще започне през 2016 г. Това обаче е вярно само отчасти, защото за световната преса бе организиран специален тест на пистата „Портимао“ в Португалия, за да се запознае със способностите на автомобила.

Със своите 265 к.с., идващи от 2,0-литров турбо двигател, без AWD задвижване, Clubsport е по-бавен от R. Но това неозначава задължително, че е по-бавен на пистата.

EVO Magazine е сред първите, които разпротрани видео ревю на модела. Дан Просер казва, че GTI Clubsport е не по-малко безкомпромисен спрямо Megane 275 Trophy-R. Всъщност, иннтериорът му е много по-добър от този на нормалния GTI, докато Renault са опоскали всичко от спортния се хеч.

Проблемът пред GTI CS се нарича SEAT Leon Cupra R, чиято мощност е стандартно 290 к.с. и използва същите Michelin Pilot Sport Cup 2 гуми.

Но вижте какво има да кажат по темата от EVO.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com