Corvette Stingray: Завръщането

43975

Вчера в Детройт Chevrolet представи напълно новия Corvette Stingray. Наследникът на легендарното име от 1963 г. заимства само два компонента от предишното поколение на Corvette. Той е базиран на изцяло нова каросерийна конструкция и ходова част, използва нов задвижващ агрегат и силово предаване, както и изцяло нови стилистични решения по отношение на външния дизайн и интериора.

Corvette Stingray моделна година 2014 е най-мощният стандартен модел в историята на Vette, със своите 450 к.с. и въртящ момент от 610 Нм. Той е също и най-динамичният модел с това име, като ускорението му от нула до 60 мили/ч (96 км/ч) става за по-малко от четири секунди, а страничното ускорение в завой достига 1g. Същевременно с това се очаква новият модел да бъде най-икономичният Corvette, със среден разход от 10,9 литра на 100 км.

BMW на NAIAS 2013

По време на Северноамериканското автомобилно изложение (NAIAS) 2013 в Детройт BMW ще представи няколко нови модела, демонстрирайки чрез...

Макар нито един елемент от предишното поколение да не е повторен, новият Corvette Stingray притежава ярко изразения профил с дълга предна част, „кабина” наподобяваща тази на боен изтребител и двуелемнтни предни светлини.

Светлинните елементи са съществена част от стилистиката на Corvette Stingray. В предната част индиректните бели LED светлини формират ярко изразен стилистичен орнамент. Те са интергирани в корпуса на основните светлини, съчетаващ черно с хром и включващ високоинтензивните газоразрядни прожекторни елементи. Мигачите от своя страна са с ленти, излъчващи разсеяна LED светлина.

Напълно новите, двуелементни задни светлини представляват най-значителното отдалечаване от традицията и са едни от най-драматичните елементи в стилистиката на автомобила. Триизмерните, скултурирани лещи помещават иновативните индиректни LED светлини. Светлинните елементи черпят своята светлина от скрити LED източници, при което тя се генерира в долната част на светлинното тяло и след това преминава през променящ посоката рефлектор, създаващ от своя страна равномерност на светлината.

Това е новият Lexus IS 2014

Може би час или два след появата на последния официален тийзър, който трябваше да подгрява публиката преди официалния дебют на новия Le...

В конструкцията на автомобила са използвани леки материали за различни детайли, като карбонов капак над двигателя и отделящия се покривен панел; предни и задни калници и врати от композитни материали; карбонови-нано композитни материали за подподовите панели и нова алуминиева носеща рама на каросерията. Всички те спомагат за изместване на центъра на тежестта назад в името на постигането на оптимално съотношение на теглото между предния и задния мост от 50/50 и водещо за класа съотношение между мощност и тегло.

В интериора са използвани не имитации, а детайли от истински усилени с въглеродни влакна полимери (карбон), алуминий и ръчно обработена кожа. Едновременно с това се предлагат два избора по отношение на седалките – всяка включваща лека магнезиева носеща рамка с изключителна здравина – и два осем инчови екрана за информация за водача и за инфоразвлекателни цели с възможност за конфигуриране.

Предлагат се авангардни технологии за водача, включващи петрежимен Drive Mode Selector (селектор за избор на режим) с който се настройват 12 параметъра на автомобила, както и нова седем-степенна механична трансмисия с функция Active Rev Matching (активно съответствие на оборотите), която установява избора на предавка и настройва оборотите на двигателя, така че да бъде осъществен перфектен процес на превключване.

Пъзелът е решен с първата снимка на Е63 AMG (2014)

Mercedes-Benz разкри последното липсващо парче от пъзела Е-Class. Очаквано, това е и най-атрактивното от всички нови попълнения –...

Изцяло новият 6.2-литров V8 двигател LT1 съчетава директно впръскване, Active Fuel Management (изключване на част от цилиндрите при работа на частично натоварване) и високотехнологичен горивен процес които дават възможност за осигуряване на по-висока мощност при по-нисък разход на гориво

Адаптираното за пистово шофиране допълнително оборудване Z51 Performance Package включва: електронно управляван блокируем диференциал, система за смазване със сух картер, интегрална система за охлаждане на спирачките, диференциала и трансмисията, както и уникален аеро пакет, който допълнително подобрява стабилността при висока скорост.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com