BMW продаде 2 000 000 от настоящата „петица“

2545
BMW продаде 2 000 000 от настоящата „петица“

В сравнение с предишното поколение, продажбите на моделите от актуалното BMW Серия 5 са нараснали с повече от 42%.

От въвеждането си на пазара през 2010 г. шесто поколение на BMW Серия 5 е реализирано в тиража от над 2 млн., , благодарение на което се превърна в най-успешната генерация BMW Серия 5 до момента с категорично лидерство в продажбите по целия свят в своя сегмент за последните шест години.

BMW 535d xDrive: Взривоопасни емоции (тест-драйв)

Мерилото в този клас винаги е било едно и също: Audi, Mercedes и BMW. A6 е... ами малко скучен автомобил. Фейслифтът на E-Class го напр...

От началото на производството през 1972 г., са били продадени общо над 7,5 млн. превозни средства от шестте поколения BMW Серия 5. Ето защо, това моделно семейство е един от решаващите фактори в историята на успеха на BMW. Освен това, в продължение на шест години, сегашното поколение на BMW Серия 5 е пазарен лидер в премиум сегмента на бизнес автомобилите. Само през миналата година, повече от 347 000 клиенти от целия свят са избрали един от трите моделни варианта BMW Серия 5 Седан, Туринг или Гран Туризмо.

Серия 5 дължи своята необикновена популярност отчасти на широката гама от двигатели. Клиентите имат възможност за избор от широк спектър от мощни и ефективни четири, шест и осем-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Многообразието варира от BMW 518d (комбиниран разход на гориво: 4,7- 4,3 л/100 км до BMW M5 Седан, което постига мощност от 560 к.с. (575 к.с. с пакет Competition).

Доказателство за международното признание за актуалната генерация BMW Серия 5 е големият брой отличия и награди, с които моделът е отличен през последните шест години. Сред тях са отличия от auto, motor und sport, Auto Zeitung, "red dot award", "Good Design Award" и много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com