BMW показа предвестник на компактен седан

11058
BMW показа предвестник на компактен седан

Концепцията се нарича BMW Compact Sedan Concept и бе представена на автомобилния салон в китното китайско градче Гуанджоу, чието население е около 9 млн.

Пред BMW и феновете на марката предстоят интересни времена. Поне това подсказва тази концепция, която показва как би изглеждал серийният вариант на 4-вратата версия на Серия 1. Съдейки по видяното бих казал, че в скоро време баварците ще започнат да променят по-видимо своя дизайн. Отпред виждаме една силно променена интерпретация на LED фаровете, което важи и за бронята. Стоповете отзад също са силно променени и поне в тези три сфери ми се струва, че със сигурност трябва да очакваме нещо подобно при серийния модел.

Ето го и официално: BMW M2 впряга 370 „коня“

Новото BMW M2 Купе е не само директен наследник на успешното BMW Серия 1 M Купе, но и – поне като философия – на първото BM...

 

Профилът също е изключително атрактивен с този силно изразен ръб, преминаващ във възходяща линия от предния калник и стигащ до силно изнесените отстрани на задния калник стопове. Спойлерът върху багажника е огромен и едва ли ще видим нещо подобно в сериен момент, което важи и за задната броня с тези атрактивни отвори около ауспусите. Няма как да очакваме и 20-цолови джанти, но тук те изглеждат страхотно. Не може да се очаква да видим в серийно производство и реагиращите на докосване дръжки на вратите, каквито са в тази концепция.

 

Интериорът е този, който очаквам да започне да се променя по-сериозно в близко бъдеще. Баварската концепция е изключително ергономична, но е непроменяна много време вече. Тук пак се вижда познатото ни приборно табло, макар пред него да виждаме волан с нова форма. Познат е и 8,8-инчовият дисплей, но централната конзола под него е с променена конфигурация и много по-изчистени линии и брой бутони. Върху тунела между двете седалки, тапицирани с Nappa, се забелязват сензорни бутони, а оранжевото акцентно осветление е за подсилване (или замаскиране) на впечатлението. Иначе тук са използвани нелакирано дърво и алуминий, покривът е стъклен. Отзад има две отделни седалки.

Най-най-най: BMW M4 GTS

Лимитираната до 700 бройки серия не е най-мощната, но определено е най-бързата, тъй като ограничителят й е настроен на 305 км/ч, а не к...

 

Няма никаква конкретна информация за размери или задвижване, но серийният модел трябва да стъпва върху UKL платформата, като би трябвало да се задвижва от 3- и 4-цилиндрови мотори. Стандартното задвижване ще е на предните колела, но ще се предлага и задвижване и на четирите колела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com