Араби си направиха пясъчна джипка за забавление

12679
Араби си направиха пясъчна джипка за забавление

Компанията Zarooq от Обединените Арабски Емирства разпространи подробности за първата си разработка – състезателния всъдеход Sand Racer, който ще бъде сертифициран и за движение по обществената пътна мрежа. Той ще може да развива до 200 км/ч. Дебютът на този модел се състоя вчера, неделя, по време на GP на Абу Даби, последен кръг във Формула 1.

Моделът е със задвижване на задните колела и ще използва шаси, разработено от карбон и стъклопласт. За разработването му са отговаряли състезателните екипи Campos Racing от сериите GP2 и e.dams-Renault, който спечели дебютния сезон на Formula E.

Спомени за соца и Траби

Това вероятно е най-якият Trabant, задвижван от с 1,8T двигател и Quattro. Trabant 601 е все още популярен в Европа сред автомобилните...

В двигателния отсек е монтиран 3,5-литров, 6-цилиндров двигател, разработен и произведен в ОАЕ. В следващите месеци ще започнат изпитанията на агрегата. Той ще може да генерира 305, 400 и 500 конски сили. Обемът на резервоара е 110 л. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична със смяна на предавките от волана. Окачването ще е специално разработено за състезания в пясъчните дюни, като ходът на амортисьорите ще е между 350 и 450 мм.

Zarooq Motors ще построе в Дубай първата в ОАЕ състезателна писта за всъдеходи, която ще се разпростира върху площ от 100 акра. Базовата цена на Sand Racer ще е около $100 000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com