Започва изграждането на Ferrari Land

13274
Започва изграждането на Ferrari Land

След Абу Даби, който си има Ferrari World, скоро и Европа ще се сдобие с тематичен червен парк за забавления на малки и големи.

Ferrari Land са приближава до реалността, след като Артуро Мас-Сарда, Президент на курорта PortAventura, Маурицио Аривабене, тим шеф на Ferrari, и Себастиан Фетел, пилот на Скудерията, положиха церемониалния „първи камък“ на новия тематичен парк в Испания.

Определен като „най-важният единичен проект в историята на курорта PortAventura," струващият 100 млн. евро тематичен парк ще покрива площ от 75 000 кв. м и ще предложи „атракции на световно ниво, насочени най-вече към семействата, но предлагащи и адреналинови изживявания за Ф1 феновете, като високотехнологични симулатори."

Ferrari ще прави тематичен парк и в Барселона

Ferrari обяви плановете си да построи нов тематичен парк в курорта PortAventura, разположен край Барселона. Това ще е вторият подобен у...

Подробностите са ограничени, но Ferrari Land ще пресъздаде легендарни сгради от Маранело, както и „архитектурни препратки към велики монументи, представящи италианския гений." Паркът ще разполага и с 112-метров вертикален ускорител, който обещава да даде на смелите Ф1 изживяване: ускорение от 0 до 180 км/ч за само 5 секунди.

Изграждането на тематичния парк е планувано да завърши в края на 2016 г., а малко след това той ще отвори врати. Да очакваме ли преместване на някое от двете испански Гран при близо до този парк? По-специално това от Валесния? Не бих се учудил. Още повече, че кметът на Валенсия скоро заяви, че уличната надпревара не е сред приоритетите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com