За две години Opel Mokka врътна 300 000 поръчки

49964
За две години Opel Mokka врътна 300 000 поръчки

В продължение на двете години, откакто е на пазара, малкият SUV успя да постигне 300 000 поръчки, а в последно време продажбите на Mokka получиха допълнителен тласък – най-актуалните 100 000 поръчки са регистрирани само в рамките на последните седем месеца. През месец август бестселърът на Opel дори успя да изпревари по обем на продажбите всички останали участници в този пазарен сегмент в Европа. Mokka се нарежда на трето място по продажби в гамата на Opel след моделите Corsa и Astra и изпреварва по обем Insignia и Zafira.

В момента сегментът на малките SUV модели е най-бързо растящият по отношение на обема на продажбите в автомобилната индустрия – в сравнение с миналата година броят на новорегистрираните автомобили от тази категория в Европа почти се е удвоил. Mokka се превърна в международен бестселър, прекрачващ националните граници. Носителят на две титли „Автомобил 4х4 на годината” води в своя пазарен сегмент в Германия с почти 24%, в Австрия с около 22% и във Финландия с 27 процента от продажбите. Средно в Европа, пазарният дял на Mokka в този сегмент в периода от януари до август 2014 година е 15%, което поставя модела на трето място.

Opel Astra с новия „шептящ“ дизел вече и у нас

Новият 1.6 CDTI вече се предлага и в двете си версии (81 кВт/110 к.с. и 100 кВт/136 к.с.) с бестселъра Astra на Opel и на българския па...

От началото на 2015 г. бестселърът ще се предлага и с турбодизеловия  двигател 1.6 CDTI със 136 к.с. Добилият популярност като „шептящия дизел” задвижващ агрегат с четири цилиндъра и изключително компактни размери идва да замени актуалния 1,7-литров дизелов мотор в гамата на Mokka. Новият задвижващ агрегат осигурява по-високи показатели по отношение на мощността и въртящия момент – съответно с 6 к.с. и 20 Нм при по-малък работен обем, както и значително по-нисък разход на гориво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com