Възраждането на Opel минава и през лекотоварната гама

12491
Възраждането на Opel минава и през лекотоварната гама

В момента Opel извършва на практика най-голямото възраждане в автомобилната история. В периода от януари до август марката е реализирала продажби на над 735 000 автомобилас около 4% или с 27 300 екземпляра повече от същия период на миналата година. Tова количество е равностойно на пазарен дял в размер на 5,83%.

Една от заслугите за успеха на Opel през първите осем месеца от годината може да се припише на представянето на лекотоварната гама на компанията. Продажбите в тази област бележат ръст както в Европа така и в България.

Бизнесът с лекотоварни автомобили е важна част от широкомащабната стратегия на Opel за растеж наречена DRIVE! 2022. В този сегмент марката също възнамерява да се разширява значително с помощта на привлекателни, високотехнологични продукти като новото поколение на Vivaro и новата Corsa Van, както и с мощна нова организационна структура.

 

Настоящата лекотоварна гама на Opel се състои от новия малки градски Corsa Van, Opel Combo, новия средноразмерен мултифункционален Vivaro и големия Movano, предлаган в огромно разнообразие от версии. С над 330 заводски варианта и още много други предлагани от препоръчвани от Opel фирми за трансформации, клиентите разполагат с продукти за всякакви нужди с категориите с общо допустимо тегло до 4.5 тона.

Opel Corsa Van

След успешната пазарна премиера на новия Opel Corsa в началото на годината, веднага го последва и дебютът на компактния Corsavan. Новият Corsavan е още по-практичен от своя предшественик, предлагайки с 21 килограма по-голям максимален полезен товар. Освен това новият модел предлага многобройни системи и мерки за безопасност. Голямото товарно пространство с равен под на Corsavan предлага полезен обем от 920 литра и максимално допустим полезен товар от 571 килограма. Елементи от серийното оборудване на модела като солидният стоманен под, стоманената напречна преградна стена зад седалките в долната половина на товарния отсек, страничните облицовки (на същата височина) и халките за фиксиране на товара дават възможност за лесно и удобно опазване и стабилизиране на превозвания товар. В допълнение към това, преградната мрежа в горната част зад седалките, идеално напасваната по формата на пода гумена постелка на товарния отсек и разделеното на четири покривало на багажното пространство осигуряват още по-надеждна защита на превозваните товари.

Opel Combo

Голямата моделна гама включва 108 варианти и задоволява широк диапазон от нужди – от производствени и търговски до мултифункционалните изисквания за едно семейство и възможности за почивка. Версията фургон и петместните пътнически версии се предлагат с късо 2755 мм или с дълго 3105 мм междуосие. За всички версии фургон вече се предлага висок покрив, с който е оборудвана и седемместната версия с късо междуосие. Последната гама на модела включва допълнително нов вариант фургон: най-голямото Combo, което съчетава дълго междуосие с висок покрив.

Combo van има впечатляващи параметри: полезен товар до 1000 кг, включително водача, товарен обем от максимум 5.4 m3, ниско ниво на товарния праг от 545 мм, дължина на товарния под до 3400 мм със сгъната седалка на пътника до водача, широчина между арките на задните калници 1230 мм и заден отвор с размери от 1455 мм височина и 1231 мм широчина.

Opel Astra Sports Tourer предлага до 1630 л товарен обем

Оpel ще продължи своята успешна история в компактния клас с представянето на два нови модела на Международното автомобилно изложение въ...

Opel Combo предлага широка и конкурентна гама от задвижващи агрегати, включваща четири дизелови двигателя, един бензинов, както и версия със сгъстен природен газ CNG (Compressed Natural Gas).

Opel Vivaro

Новият модел разполага с всички основания да разчита на успех: широката му гама от варианти предлага по-голяма дължина, която гарантира и по-голям товарен капацитет, а в кабината е интегрирана авангардна инфоразвлекателна система  IntelliLink, включваща удобна и лесна за работа навигация, както и други елементи, които бързо и лесно трансформират автомобила в мобилен офис. Освен това новото Vivaro е изключително икономично: под капака му могат да бъдат открити напълно нови турбо дизелови двигатели, които предлагат по-нисък разход на гориво около 5,7 литра на 100 кг, с емисии на CO2 снижени до ниво от 149 г/км – най-добрите стойности за класа, които са важни както за бюджетите на собствениците, така и за околната среда.

Той развива успешната концепция на своя предшественик с предлагането на разнообразие от варианти и гамата му включва фургон, Combi, версии с кабина за сервизни екипи или шаси-кабина, различни конфигурации на базата на две дължини на каросерията (L1: 4998 / L2: 5398 мм) и две височини на покрива (H1: 1971 / H2: 2465 мм). Новият Vivaro е още по-добре оборудван за превоз на товари от предшественика си, тъй като и двете дължини, в които се предлага, са с по 216 мм по-големи от предишните. Това добавя по 100 мм в товарния отсек и в двата автомобила от съответно 2500 мм (L1) и 2,900 мм (L2), осигурявайки достатъчно място за превозване на до три Euro палета, разположени един след друг. Пълният товарен обем на фургона също е увеличен и се простира в диапазона от 5.2 до 8.6 м3.

Opel Astra дойде в България 20 дни преди световната си премиера

Миналата седмица Opel Astra дебютира пред родните журналисти, които бяха едни от първите, видели модела на живо преди официалната му св...

Opel Movano

Моделът Opel Movano предлага най-богатата в лекотоварния сегмент от пазара гама от варианти на каросерията – общо 188 на брой – осигурявайки практически на всеки клиент възможност за избор на автомобил, пригоден оптимално за специфичната за него област на приложение. Благодарение на извънредно гъвкавата технология на конструктивната платформа на модела, последното поколение на Movano предлага избор на версии с предно и със задно предаване, както и гама от модели с общо допустимо тегло до 4.5 тона. Вариантите със задно предаване и общо допустимо тегло 3.5 тона се предлагат с възможност за поръчка на единични или двойни гуми на задния мост, докато при версиите с общо допустимо тегло до 4.5 тона двойните гуми са част от серийното оборудване. Гамата на модела включва закрити фургони (с четири различни дължини на каросерията и три височини на покрива), товаропътнически варианти Сombi, шаси-кабини и версии с двойна кабина (Сrew cab) както и в модификации шаси-платформа. Оборудването на автомобилите е с гъвкави възможности, позволяващи по-нататъшни трансформации и допълнения. Възможна е и поръчката на фабрични специални версии от рода на бордови изпълнения, самосвали, кастени и пътнически бусове.

Автомобилът предлага максимален товарен капацитет до 17 кубически метра при максимална дължина на товарното пространство над 4 метра. Общото допустимо тегло на модела достига 4.5 тона, а полезният товар – до 2.5 тона в зависимост от варианта на каросерията. Movano е и отлично средство за теглене на прикачени товари, способно да поеме ремарке с общо тегло 3.5 тона и общо допустимо тегло на впряга до 7.5 тона.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com