Второ намигване към Renault Sport R.S. 01

36179
Второ намигване към Renault Sport R.S. 01

По-малко от месец преди официалния му дебют, Renault пусна втори тийзър на своя шоукар. Този път той е придружен от много кратък видео клип, позволяващ обаче да видим секси линиите на профила, както и да чуем гърлен V6 звук.

Renault Sport R.S. 01 ще бъде представен на 27 август по време на Автомобилен салон Москва 2014. Моделът ще се превърне в „следващата звезда в World Series by Renault“, като така ще привлича както млади таланти, така и млади бъдещи клиенти на марката. Защо R.S. 01? Може би, за да ни напомни за легендарния RS01, първият Ф1 болид, задвижван от турбо двигател.

Новото Renault Sport Trophy обещава много

На снимката виждате стария Renault Megane Trophy, представен през 2009 г. Последното творение на Renault Sport Technologies, шоукарът ...

В първата новина, разкриваща появата на този модел, Renault обяви, че радикалната спортна машина ще се задвижва от двигател, взет от Nismo, който ще генерира 500 к.с. Това означава или силно тунингован V6, подобен на 3,7-литровия мотор на 370Z, или силно ограничен 3,8-литров би-турбо двигател от GT-R, или VH 4,6-литров агрегат, подобен на онзи, използван от Аltima V8 в австралийския шампионат за туристически автомобила (но това изглежда най-малко вероятно).

Моделът ще разчита на 7-степенна секвенциална Sadev трансмисия, специално разработени Michelin гуми и общо тегло от само 1100 кг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com