Всяка пета кола в САЩ е привиквана за сервизна акция

28006
Всяка пета кола в САЩ е привиквана за сервизна акция

Stericycle разпространи любопитно проучване, според което един на всеки пет нови автомобила в САЩ е бил привикван за сервизна акция, което е нов негативен рекорд. А 2014 г. все още не е свършила...

През 2014 г. САЩ са обявени 544 сервизни акции, обхващащи невероятните 52 000 000 автомобила.Още по-стряскащ за американската промишленост е фактът, че остават цели два и половина месеца до началото на 2015-а, а досегашният рекорд от 30,8 млн. привикани принудително в сервиза автомобили, поставен през 2004 г., отдавна и с много е надминат.

Към 2046 г. всички коли ще са автономни?

Подобно твърдение звучи доста силно, но и логично. Дали това ще е годината, предстои да видим (живот и здраве). Но твърдението е дело н...

Въпросните 544 сервизни акции представляват по приблизително 2 на ден, като половината от тях засягат автомобили на GM. Това са 26,5 млн. коли и пикапи, произведени под шапката на General Motors.

Встрани от очевидните проблеми с надеждността, Вицепрезидентът на Stericycle отбелязва в интервю пред CNN Money, че огромният брой сервизни акции имат общо и с факта, че „всички ние искаме нашите коли да правят много повече спрямо това, което правеха в миналото“ и „изискват се много джаджи, за да стане това възможно“, което прави автомобилите много по-крехки. Нека следващия път обаче да си направи справка с европейския пазар, на който автомобилите са далеч по-развити и луксозни спрямо американските, а броят на сервизните акции – далеч по-малък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com