Volvo спира авто изложенията и залага на онлайн търговията

44068
Volvo спира авто изложенията и залага на онлайн търговията

Ще участва само на три автомобилни салона: В Женева, Детройт и Пекин, на залага на нови маркетингови инструменти.

Volvo Cars обяви изцяло нова глобална маркетинг стратегия, която позволява на компанията да маркетира и продава автомобили по начини, невиждани досега в световната автомобилна индустрия.

„Автомобилната индустрия е един от най-консервативните и най-слабо еволюирали маркетингови клъстери в световния бизнес“, казва Ален Висер, старши вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване на клиенти във Volvo Cars. „В продължение на десетилетия автомобилният маркетинг следваше определен модел, който се прилагаше от цялата автомобилна индустрия. Сега Volvo Cars избра да се противопостави на тази логика и да приложи стратегия, която е изцяло насочена към нуждите на компанията“.

Volvo представи новото V60 Cross Country

На автомобилното изложение в Лос Анджелис шведската компания ще покаже за пръв път пред публика един от дългоочакваните си модели &ndas...

Новата стратегия, наречена „The Volvo way to Market“, е фокусирана върху четири области: маркетингови инструменти, дигитално лидерство, дилъри и обслужване. Съществен елемент от новата стратегия е, че Volvo ще се съсредоточи върху три ключови международни автомобилни изложения, по едно в Европа - Женева, САЩ – Детройт, Азия - Пекин. В допълнение, компанията ще провежда по едно годишно събитие, посветено на продуктите и бранда Volvo. Освен това Volvo ще постави онлайн продажбите и маркетинга в основата на своята маркетингова стратегия и ще обнови изцяло своите дилъри и обслужване.

Автомобилни изложения

Volvo Cars вижда нуждата да изложи пред медиите и клиентите своя бранд, продукти и иновации, но автомобилните изложения не винаги са най-добрия начин да се постигне това. Поради тази причина Volvo Cars постепенно ще намали участието си в автомобилни изложения и ще остане да присъства в по едно автомобилно изложение на регион на година: Женева в Европа, Шанхай/Пекин в Китай и Детрой в САЩ.

Подобно на събитието по повод пускане на пазара на изцяло новото Volvo XC90, което се проведе в Стокхолм през август тази година, компанията ще организира по едно годишно събитие, посветено на Volvo, на което марката, новите продукти и иновации ще бъдат представени по начин, съизмерим с бранда и идентичността на Volvo.

Volvo показа 2,0-литров 4-цилиндров мотор с 450 к.с.

Агрегатът е разработен от Volvo, като за момента е на фаза концепцията. Но е факт, че това е първият 4-цилиндров двигател с подобна мощ...

Онлайн търговия

Volvo Cars постепенно ще започне да продава онлайн в световен мащаб. Но вместо да заменят нашата дилърска мрежа, онлайн продажбите ще допълват нашите дилъри. В тясно сътрудничество със своята дилърска мрежа Volvo Cars разработи инструмента, за да запази индивидуалния подход, който е толкова важен при купуването, доставката и обслужването на автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com