Volvo XC90 в детайли

55804
Volvo XC90 в детайли

Подготвян в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда долара, изцяло новото XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo.

 

Изтекоха официални снимки на Volvo XC90

От извество време Volvo разкрива по малко от новия си флагман XC90. На него компанията възлага огромни надежди да достигне немските си ...

XC90 е първият от автомобилите на компанията, който носи новата, по-открояваща се желязна марка на компанията, в която емблематичната стрела е елегантно изравнена с диагоналната черта, минаваща през радиаторната решетка. Заедно с Т-образните дневни светлини, наречени „Чука на Тор“, желязната марка въвежда изцяло нов облик за предстоящите поколения автомобили на Volvo.

 

На върха на двигателната гама на XC90 е Twin Engine, който съчетава двулитров четирицилиндров двигател с механичен и турбокомпресор с електрически мотор. Той предлага несравнима комбинация от мощност и екологичен работен режим: около 400 конски сили и въглеродни емисии около 60 г/км.

 

Изцяло новото XC90 предлага най-всеобхватния и технологично усъвършенстван стандартен пакет за безопасност, наличен в автомобилната индустрия. Той включва две технологии за безопасност, приложени за първи път в света: пакет за защита от внезапно напускане на платното и система за автоматично спиране на кръстовище.

Новото Volvo XC90 ще е един от най-сигурните автомобили

Новото Volvo XC90 ще е натъпкан с всевъзможни високотехнологични системи за безопасност. Новият 7-местен премиум SUV XC90 ще се предлаг...

Изцяло новото XC90 е първият автомобил в света с технология, която осъществява автоматично спиране, ако водачът завие пред бързо приближаващо превозно средство. Това е често срещан сценарий по натоварените градски кръстовища, както и по магистралите, където разрешената скорост е по-висока.

„City Safety“ става общото наименование за всички функции за автоматично спиране на Volvo Cars, които се предлагат като стандартно оборудване в изцяло новото XC90. Понастоящем те обхващат защитата на превозни средства, велосипедисти и пешеходци, минаващи пред автомобила - както през деня, така и през нощта.

Интериорът на XC90 е най-луксозният, проектиран досега за автомобил на Volvo. Най-забележителната му черта е конзола за управление със сензорен екран, подобен на таблет, която формира основата на една изцяло нова система за управление в самия автомобил. Тази система е на практика лишена от бутони и представлява изцяло нов начин, по който водачите да управляват автомобила си и да използват широк набор от интернет-базирани продукти и услуги.

Новото Volvo XC90 е най-мощният икономичен SUV в света

Новото Volvo XC90 ще бъде един от най-мощните и същевременно икономични SUV автомобили в света. Моделът ще се предлага с мощност до 400...

Интериорът на новото XC90 съчетава материали като мека кожа и дърво с ръчно изработени детайли, включително скоростен лост от кристално стъкло Orrefors, известният шведски производител на стъкло, и шлифовани като диамант бутони за старт/стоп и регулиране на звука. Третият ред седалки пък предлага водещ в класа си комфорт за двама пътници с ръст до 170 см. Първокласната система в XC90 разполага с усилвател клас D с мощност 1400 вата и 19 високоговорители Bowers&Wilkins. Освен това тя включва един от първите вентилирани събуфери в автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com