Volvo XC90 е най-безопасният автомобил в историята на Euro NCAP

14986
Volvo XC90 е най-безопасният автомобил в историята на Euro NCAP
Снимка: Христо Петров

Новото Volvo XC90 получи пет звезди и постигна най-високата оценка в тестовете на Euro NCAP 2015, позната в историята на агенцията. Изцяло новият XC90, стандартно оборудван с цяла армада системи за безопасност, се открои пред конкуренцията и очаквано зае първо място, отбелязвайки пълен брой точки в тестовете на Euro NCAP за автономно сприране при аварийни ситуации.

Новото Volvo XC90 постигна 100% в Safety Assist тестовете и е първият модел, който получава максимален резултат в две категории едновременно – за автономно спиране в аварийни ситуации в градски и междуградски условия. Новото XC90 освен това, стандартно разполага и с авангардна система за защита на пешеходци. Това показва още веднъж, как шведският производител на автомобили продължава да доминира и развива  иновации в посока на безопасността.

Volvo XC90 D5: Скандинавска елитарност (тест драйв)

В класа на луксозните SUV модели е претъпкано, конкуренцията е убийствена, а предложенията – кое от кое по-по-по-добро. Но дори и...

"Ние сме първия производител на автомобили, който надминава критериите, приложени от Euro NCAP за автономно аварийно спиране в междуградски и градски тестове. City Safety е една от най-авангардните стандартно предлагани системи за защита от удар, познати на пазара днес. Насочена е към превозни средства, велосипедисти и пешеходци, денем и нощем", каза Мартин Магнусон, главен инженер в Volvo Car Group.

Volvo Cars отдавна обяви своята Визия 2020, според която човек няма да е сериозно ранен или убит в нов Volvo автомобил след 2020 г. Петте звезди от Euro NCAP на новото XC90 ясно демонстрират заявката на Volvo Cars да продължат своите иновации с крайната цел - създаване на автомобили, които не катастрофират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com