Volkswagen Transporter: поколение 6

9987
Volkswagen Transporter: поколение 6

65 години след излизането на модела, пет успешни генерации и 12 млн. продадени автомобила по цял свят.

Дизайнът е първосигналния белег, по който избираме нашите автомобили. В този случай обаче е далеч по-важно какво става в интериора, тъй като този род автомобили са предназначени за превоз на пътници и товари, а не става въпрос за жизнен статут. Затова ще обърнем внимание именно на новостите в интериорното пространство. Разработени са висококачествени десени на тапицериите на седалките, съобразени според предназначението на автомобила - за работа или за свободното време. Подчертано практични при вариантите на Transporter и модерни и атрактивни при Multivan. Според модела е помислено и за функционалността на нишите и кутиите за вещи, така че всичко да си е на мястото независимо дали става въпрос за сгъваем метър, чаша кафе, мобилен телефон или таблет. Предназначението определя формата.

 

VW показа фейслифт на Scirocco GTS

Преди малко повече от година Volkswagen освежи Scirocco, но без да показва версията GTS, която сега идва с допълнителни 10 к.с. спрямо ...

Новият Transporter пристига и с ново поколение радио-навигационни системи. За първи път Volkswagen Лекотоварни автомобили поставя екран с големина на дисплея от 6.33 инча, който работи посредством сензор за приближение: щом водача или пътника на предната седалка доближи с ръка Touchscreen екрана, системата автоматично го засича и превключва от режим известяване към режим на управление. Освен това дисплеите разполагат с функция за лесно, управлявано чрез жестове, прелистване или скролване на файлове, съхранени дори върху SD-картата.

 

На всички европейски пазари, където има изискване за покривана на норма ЕВРО 6, новата линия на Transporter се въвежда с изцяло обновени TDI-двигатели. Всички TDI-двигатели са напречно монтирани с наклон от осем градуса напред. Работният им обем е 1968 куб. см, а мощността 84 к.с., 102 к.с., 150 к.с. и 204 к.с. По отношение на програмата при бензиновите агрегати в предложенията е включен един по-голям четирицилиндров мотор. Изборът е между 150 к.с. и 204 к.с. При цялата обновена T-линия разходът на гориво е оптимиран близо с литър на 100 км. Всички ЕВРО5 и ЕВРО 6 двигатели серийно са оборудване със система Старт-стоп.

 

Концептът VW Cross Coupe GTE дебютира в Детройт

Днес стартира първият прес ден по време на Северноамериканското автомобилно изложение (NAIAS). Една от звездите безсъмнение ще е този к...

Част от допълнителното оборудване при модела са: системата за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist с включена функция за аварийно спиране в градски условия City Emergency Braking; системата Light Assist за регулиране на дългите светлини; системата Driver Alert за разпознаване на умората и система за автоматичен контрол на дистанцията. За да се концентрира водача изцяло върху пътната обстановка в допълнителното оборудване на Transporter е налице и електронен гласов усилвател разположен във волана. Без да има нужда да се обръща назад, гласът на водача автоматично се предава към пасажерите от задните редове посредством тонколоните на радиосистемата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com