VW Golf GTE Sport concept с карбоново купе и 400 к.с.

26378
Снимки:

Концепцията дебютира във Вьортерзее, идва с карбоново купе, „летящи врати“ и 400 хибридни к.с.

Присъединявайки се към Golf GTI Clubsport и Golf GTI Performance на годишната GTI среща във Вьортерзее, Golf GTE Sport concept представлява интересна интерпретация на легендарния хечбек. Концепцията има много малко общо със серийния Golf GTE plug-in хибрид, тъй като изработеното от карбон купе не е приложимо за серийно производство. Освен това виждаме и „летящи“ врати.

 

Volkswagen показа 3-цилиндров мотор с 272 к.с.

На автомобилното изложение във Виена бе представен най-мощният 1,0-литров, 3-цилиндров бензинов двигател. Той генерира 272 к.с. и 270 Н...

Що касае интериора, концепцията е с разделени зони за водача и пътника, като двамата потъват в спортни корита с 5-точкови предпазни колани. Кормилната колона е изработена от карбон. Традиционните контролни уреди са заменени от прозрачни дисплеи, позиционирани един зад друг.

 

Рlug-in хибридната система се състои от монтиран отпред 1,6-литров TSI двигател, адаптиран от Polo R WRC, но тук той генерира 299 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той работи съвместно с два електромотора, единият е позициониран пред корпуса на 6-степенната DCT трансмисия и генерира 115 к.с. и 330 Нм. Другият е разположен на задната ос и генерира 115 к.с. и 270 Нм. Сумарната мощност на концепцията е 400 к.с. и 670 Нм.

 

Volkswagen ще инвестира 4,2 млрд. евро в Испания

VAG обяви плановете си да инвестира 4,2 млрд. евро ($4,7 млрд.) в заводите си в Испания, като това ще бъде най-голямата индустриална ин...

Когато трите двигателя обединят сили, концептът спринтира до 100 км/ч за 4,3 секунди, като ускорението спира на 280 км/ч. Въпрети тези динамични параметри, Volkswagen Golf GTE Sport concept остава много икономичен със среден разход от само 2 л/100 км. Освен това той може да измине до 50 км само на електричество, благодарение на литиево-йонна батерия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com