В петък се очаква голяма новина от Ford: GT състезател?

15177
В петък се очаква голяма новина от Ford: GT състезател?

Дали няма да е новината за нов GT състезателен автомобил? Най-вероятно, но все пак трябва да изчакаме. Рендърът на Ford GT LMP болида е на rc82 workchop.

Ford обяви, че в петък ще бъде направено „голямо Ford Performance съобщение“. Детайли няма, като се знае само, че на 12 юни, от 4 часа българско време, на пресконференция, която ще се предава в целия свят онлайн, Председателят Бил Форд, Изпълнителният директор Марк Филд и Вицепрезидентът по въпросите за Световно продуктово развитие Раж Наир ще обявят, в компанията на други гости, нов мистериозен проект.

Шансовете са Ford Performance да представи състезателна версия на новия Ford GT, както бе съобщено преди време от Motorsport. Пистовият автомобил се очаква да разчита на V6 3,5-литров турбо двигател Roush Yates EcoBoost, работещ съвместно със специално разработена Ricardo скоростна кутия. Ford Performance вече е провел тестове миналия месец в Calabogie Motorsports Park in Ontario, Канада.

Легендата е жива! Ford GT40 разтърси Детройт

Господи. Боже. Мой! Ford не са се шегували, когато заявиха, че спортната им гама ще стане много по-добра в близко бъдеще. Доказателство...

Ако обърнете поглед назад към 1965 г., Ford GT печели „Дейтона 2000“. А година по-късно, през 1956 г., същият автомобил печели прословутото „24 часа на Льо Ман“. Догодина компанията ще отпразнува 50 години от знаменития си 1-2-3 триумф в Льо Ман. Възможно ли е догодина да видим на старта Ford GT LMP? Аз лично се надявам.

Предполага се, че състезателният Ford GT ще бъде показан в събота в Льо Ман, а финалната му версия ще е готова за „24 часа на Дейтона“ на 30 януари 2016 г. Очаквам тази новина с огромно нетърпение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com