В чест на една икона: BMW 3.0 CSL Hommage

49731
Снимки:

По време на Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW Group представя BMW 3.0 CSL Hommage, с който дизайнерският екип отдава почит на BMW 3.0 CSL, една класическа икона на купе на BMW с непреходна красота от 70-те години на миналия век.

„CSL“ обозначава „Coupé Sport Leichtbau“ – благодарение на предния и задния капак, както и калниците от алуминий, стъклата от плексиглас и целенасоченото редуциране до най-важното BMW 3.0 CSL е по-лек от серийния модел с около 200 кг. И ако навремето за постигане на лека конструкция за основен материал е избран алуминият, днес ролята му се поема от карбонов композит (CFRP), който осигурява най-доброто съотношение между тегло и здравина: високоякостният композитен материал е още по-лек и стабилен. Той се използва за голяма част от компонентите на BMW 3.0 CSL Hommage и по този начин пренася философията на олекотяването на конструкцията в днешно време. И където и да е използван, карбонът е видим и по този начин визуално подчертава стремежа към олекотяване на конструкцията н екстериора и интериора.

 

BMW Серия 1: Красотата е в симетрията (тест драйв)

В началото на тази година, малко повече от 10 години след дебюта си, второто поколение на Серия 1 премина през задължителния си фейсли...

BMW 3.0 CSL Hommage е олицетворение на чистата динамика: подчертаните аеродинамични елементи, мощните арки на калниците, както и впечатляващите спойлери на покрива и в задната част обгръщат издължената каросерия. Предният аеродинамичен елемент служи за вентилация на моторния отсек, докато крилете над предните колела осигуряват оптимално обтичане на автомобила. Малките огледала за обратно виждане допълнително понижават аеродинамичното съпротивление. Големият заден спойлер увеличава аеродинамичното притискане върху задвижваните задни колела и осигурява по-добро пренасяне на мощността.

 

Задната част също е широка и мускулеста. Особен акцент е оформлението на задните светлини: LED лента свързва двете задни светлини над спойлера и подчертава широчината на автомобила. Мощно моделираната задна броня с дифузор от CFRP визуално подчертава мощността на BMW 3.0 CSL Hommage. BMW 3.0 CSL изглежда максимално динамично и при поглед отгоре.

 

Лимитирана серия за BMW 435i ZHP Coupe

Създаден, за да отдаде почит към оригиналния пакет ZHP за Серия 3 (Е46) 2003-2006, специалната серия предлага смес от заводски опции, к...

Интериорът на BMW 3.0 CSL Hommage е максимално редуциран и позволява по елегантен начин да се насладите на олекотената конструкция и състезателния характер на автомобила. В изработения изцяло от CFRP интериор единствено арматурното табло е реминисценция към интериора на BMW 3.0 CSL с впечатляващата си дървена повърхност, която на навремето е обхващала целия интериор на BMW 3.0 CSL. Дървената повърхност се прекъсва единствено от малкия индикатор за зареждането на eBoost в центъра на арматурното табло.

 

 

 

Ново издание на иконата: BМW обнови Серия 3

BMW Серия 3 е основател на сегмента на модерните спортни лимузини и от 40 години е икона в своя автомобилен клас. Всяко четвърто продад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com