В Balkan Breslau Rallye 2014 утре стартират над 100 машини

87419
В Balkan Breslau Rallye 2014 утре стартират над 100 машини

Едноседмичното състезание, което ще се проведе от 20 до 27 септември у нас, е четвъртата поред българска серия на най-голямата европейска оф-роуд надпревара Breslau Rallye, провеждаща се вече над 20 години в Полша и Германия.

Затова, че Balkan Breslau Rallye 2014 се очертава като поредното уникално оф-роуд зрелище на родна земя свидетелства огромния интерес от страна на състезатели от България и Европа. До момента, официално подадените заявки за маратона са 106, като се очаква да видим големи имена на стартовата арка в морската ни столица Варна.

Dacia Rally Team дебютира в рали Balkan Breslau

DACIA RALLY TEAM, съвместен проект на Dacia България и Safety Driving Academy, ще стартира в Balkan Breslau Rallye. Състезателният авто...

 

Традиционно, Balkan Breslau Rallye предлага два състезателни класа – класическия за надпреварата „екстремен”, който ще предложи на участниците изключително тежки трасета и сериозни оф-роуд предизвикателства, както и по-новият, ни и по-вълнуващ „крос-кънтри”, в стила на големите маратони като рали „Дакар”.

Участниците ще се изправят срещу трасе от 1600 (за трофи) и 2100 (рали-рейд) километра, близо 90% от които състезателни отсечки. Тази година маршрутът на „Балкан Бреслау“ ще е съсредоточен изключително в Източна България, като са предвидени биваци в курорта Албена и Сливен.

 

Разбира се, най-голям е интересът към „перлата в короната“ на Balkan Breslau Rallye 2014 – автомобилната „крос-кънтри“ (рали-рейд) категория. Предварителните заявки за участие тук са над 40, което е тотален рекорд за рали-рейд надпреварата. Естествено, в ралиджийския клас ще е и най-сериозното участие от страна на български машини, като на старта очакваме над 10 родни екипажа.

Започна "Сливен 4x4 Екстрийм"

За поредна година Сливен е домакин на Националното офроуд състезание "Сливен 4x4 Екстрийм". Спортното събитие за офроуд маниаци и почит...

Освен родните състезатели, очакваме и цяла плеяда интересни участници от цял свят. По трасетата на Balkan Breslau Rallye 2014 ще видим една от дакарските машините на тима Race2Recovery, съставен от военноинвалиди от британската армия, немските рали-рейд шампиони Франк и Щефан Стенски, изралеският топ пилот Рац Хейман, холандския рали и трофи ветеран Морис Убакс и много други.

Интересна ще е и ATV, SSV и мото категорията на Balkan Breslau Rallye 2014, където очакваме 34 машини – 24 мотоциклета, 4 ATV машини и 6 бъгита, с доста именити пилоти от европейската оф-роуд сцена. И тук очакваме няколко български, при това именити пилоти. За десерт, има официално записан екипаж с камион, както и интерес от още няколко едрогабаритни машини.

Както и в Полша, ралито ще може да бъде следено на живо в сайта на надпреварата www.rally-breslau.com и с репортажи в националните електронни и печатни медии.

Balkan Breslau Rallye 2014 започва със зрелищен шоустарт на 20 септември 2014 година в центъра на Варна (площада до Катедралата) от 9 часа сутринта.

Легандарни рали бегачки минават през България

Тазгодишното издание на супер състезанието за класически автомобили „Сидни – Лондон“ ще премине през територията на н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com