Този хибрид ще гони абсолютния рекорд на „Зеления ад“

33006
Този хибрид ще гони абсолютния рекорд на „Зеления ад“

Холандската компания InMotion има намерението да подобри абсолютния рекорд за обиколка на „Северната дъга“. За целта ще бъде конструиран прототипа IM01, с разработването на който са се заели студентите от Техническия университет и Университета за приложни науки Фонтис в Айндховен.

През 1983 г., по време на 1000-километрово състезание на „Зеления ад“, прототипът Porsche 956 Group C изминава една обиколка за 6:11,1 мин. Зад волана седи Щефан Белоф. В негова чест виражът „Pflanzgarten 3“ сега носи името „Stefan Bellof 3“.

Водородно задвижване с 677 к.с. за Radical RXC

Прочитайки това за пръв път може да се запитате как компания, която съществува от едва 17 години може да направи автомобил с водородно ...

 

Спортният прототип InMotion IM01 ще се задвижва от четири електромотора – по един във всяко колело. Енергията за акумулаторите, захранващи електромоторите, ще бъде генерирана от роторен двигател. Към момента няма никакви параметри за задвижването. Предполага се, че прототипът ще е в състояние да се ускорява до 350км/ч.

 

Разработващите прототипа смятат, че той ще е готов към края на 2015 г., а през 2017 г. компанията InMotion възнамерява за участва с този прототип в „24 часа на Льо Ман“, който ще влезе в гонката според правилата на Garage 56, според които тази година в Льо Ман участва Nissan ZEOD RC, но той се представи безславно.

Elemental RP-1 e най-лекият спортен автомобил в света

Британската компания Elemental Cars представи първия си модел – пистовия RP-1, който обаче може да се движи и по обществената път...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com