Toyota продаде 8 млн. хибрида

5295
Toyota продаде 8 млн. хибрида

Председателя на борда на Toyota, Текеши Учиямада, обича да разказва историята за това как той и целият му екип не са успели да подкарат първият прототип на Prius цели 49 дни. Той си спомня: „Нямахме представа откъде идва проблема. Затова работихме до късно всяка вечер, за да успеем да го отстраним. Накрая, около Коледа, успяхме да запалим автомобила, но той измина само 500 метра!“

Това се случва през 1995 г., когато хибридните автомобили са все още недоказани, експериментални машини с изключително неясно бъдеще. Прехвърляйки се 20 години напред, Toyota гордо обявява, че вече е продала над 8 милиона хибридни автомобила1, като предишния милионен юбилей е бил преди само 10 месеца.

Обновен дизайн и ново оборудване за Toyota Land Cruiser

Един от последните мохикани премина през задължителния фейслифт. Land Cruiser е с модернизиран дизайн, повече оборудване и лукс в интер...

Трудно е да се добие представа какъв ефект върху клиентите и опазването на околната среда имат 8 милиона хибрида. За да стане малко по-ясно, Toyota изчислява, че към 31 юли 2015 хибридите й са спестили около 58 милиона тона2 CO2 емисии3 в сравнение с аналогични бензинови автомобили със сходни параметри. Toyota също така пресмята, че хибридните автомобили са спестили близо 22 милиона килолитра бензин в сравнение с бензинови еквиваленти.

Посланието е ясно: веднъж стъпили на пътищата по целия свят, хибридите притежават силата да останат там. От пускането на Prius през 1997, Toyota постоянно добавя нови и нови хибридни модели в цялата гама – от компактният Yaris Hybrid до наскоро обявеният RAV4 Hybrid. От този месец Toyota може да заяви, че продава по 30 хибридни автомобила и един plug-in хибрид в повече от 90 страни по света.

Само през изминалата година Toyota въведе няколко хибридни модела: Esquire Hybrid (само за Японския пазар), Lexus RC 300h и Sienta Hybrid. Съвсем скоро ще станем свидетели и на Corolla Hybrid, Levin Hybrid (само за Китайския пазар) и RAV4 Hybrid. Тази експанзия ще продължава и занапред, разширявайки гамата от продавани хибридни модификации на Toyota в цял свят.

Хибридните технологии, които съчетават всички необходими компонентни технологии, нужни за разработването на екосъобразни автомобили и автомобили, използващи различни горива за задвижване, са поставени на фокус в 21 век. Toyota използва опита и познанията от тези разработки в развиването на нехибридните си автомобили.  Целите пред Toyota са подобряване на характеристиките, намаляване на разходите и разширяване на гамата от предлагани продукти, включително на нехибридните автомобили.

Бъдещето Toyota Mirai стъпи в Европа

Prius означава „преди останалите“ – предшественик на новата ера с електрическо задвижване. Вчера първите бройки от To...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com