Toyota остава №1 в света с 10,23 млн. продажби

33783
Toyota остава №1 в света с 10,23 млн. продажби
Снимка: Toyota

По-рано този месец излязоха индикации, Volkswagen е успял да изпревари Toyota по продажби с реализираните 10,14 млн. автомобила. Но явно в сметките не са били включени продажбите на Daihatsu и Hinо (собственост на Toyota), с което японската компания остава за поредна година №1 с реализираните 10,23 млн. автомобила. Така за пръв път Toyota прескача границата от 10 млн. Предвижданията на компанията са за спад на продажбите с 1% през 2015 г. заради ниското търсене в Япония.

Втори, както вече споменахме, е Volkswagen Group, който също за пръв път прескача границата от 10 млн. Анализаторите очакват 2015-а да е годината, през който VW да детронира Toyota от върха.

Toyota продължава да е най-скъпата автомобилна марка

Toyota успя да защити титлата си на най-ценна автомобилна марка в света. Резултатите са публикувани в проучването BrandZ Top 100 Most V...

Трети в тази класация е General Motors с ръст от 2% до 9,92 млн. продажби. Трябва да напомним, че GM държеше палмата за най-голям автомобилен производител почти осем десетилетия до 2008 г., когато Toyota свали американския концерн, задържайки лидерството до 2010 г. През 2011 г. GM отново си върна лидерството, но само за година. Оттогава Toyota държи първото място. Да видим само до кога ще продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com