Това е първата официална скица на Skoda Superb

43386
Това е първата официална скица на Skoda Superb

Skoda е в предстартова треска преди февруарската премиера на Skoda Superb. Част от кампанията е подгряването на публиката за бъдещия флагман на марката, а тази официална скица е част от нея.

Съдейки по скицата може да се заключи, че новото поколение Superb ще е силно повлиян в дизайнерско отношение от VisionC Concept. Изпъкват острите и правоъгълни форми, като особено силно впечатление прави капакът на двигателя, големите правоъгълни фарове с LED дневен светлинен подпис в същия светлинен блок, огледален образ на които са фаровете за мъгла отдолу.

Новата Skoda Superb ще дебютира в Женева

Четвъртото поколение на модела ще бъде представено през март следващата година, когато ще се проведе поредното издание на Автомобилен с...

„Най-добрата Skoda досега“, както се описва от компанията, ще се позиционира в горния сегмент на средния клас, като отново моделът е пораснал спрямо предшественика си. Той използва удължената MQB платформа и ще е с до 75 кг по-лек от предшественика си.

Предишните новини за модела предполагат, че задвижването ще се осигурява от 1,4-литров бензинов двигател със 125 к.с., като цената ще стартира от около 25 000 евро в Германия. В гамата ще влиза още 1,8 TSI с 260 к.с., както и 1,6- и 2,0-литров дизелов мотор с мощност съответно 120 и 190 к.с.

Очаква се новата Skoda Superb да бъде разкрита през февруари, а малко по-късно, в началото на март, моделът ще дебютира и пред публика по време на Женева Мотор шоу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com