Това е предвестник на следващия Audi A6 Allroad

17947
Снимки:

На изложението в Шанхай Audi представи стилния Prologue Allroad concept, подгрявайки ни за следващото поколение на A6 Аllroad.

Миналият месец, по време на изложението в Женева, Audi представи Prologue Avant Concept, а сега, по време на Шанхай мотор шоу, компанията от Инголщад извади продължение на темата, но под формата Allroad. Тук, естествено, окачването е заздравено и качено по-високо, а дизайнът на купето е взаимствал повече черти от SUV-моделите. Интериорът обаче е пренесен от предишната концепция. Тук се открояват трите сензорни екрана, заменящи повечето от традиционните бутони.

 

Audi Prologue демонстрира новия дизайнерски език на марката

Дългоочакваният концептуален Prologue най-после бе разкрит, за да ни покаже в каква посока ще поеме дизайнът на марката. Prologue е еле...

И двата концепта разчитат на plug-in хибридно задвижване, но докато Avant използва 3.0 TDI двигател, Allroad версията получава 4.0 TFSI битурбо двигател. Той работи съвместно с електрически мотор, разположен в 8-степенната tiptronic трансмисия. Така на дългия 5,13 м автомобил се осигурява максимална мощност от 734 к.с. и 900 Нм. А това е много повече от Avant concept, който предлага 455 к.с. и 750 Нм.

 

Prologue Allroad се ускорява до 100 км/ч за само 3,5 секунди, но изразходва средно 2,4 л/100 км бензин! Емисиите CO2 са само 56 г/км. Монтираната отзад 14.1 kWh литиево-йонна батерия осигурява на концепцията 54-километров пробег на електричество, а след разреждането й, батерията може да се презареди индуктивно.

Имайки предвид, че следващото поколени А6 ще дебютира през 2017 г., то версията Аllroad може да очакваме най-рано през 2018 г.

Подробности за двигателите на новото Audi A8

Audi е в процес на трескаво развитие на следващото поколение на флагмана си A8, като вече има яснота за двигателната гама на бъдещия мо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com