Топ 10 на най-бързите обиколки на „Нордшлайфе“

48038
Топ 10 на най-бързите обиколки на „Нордшлайфе“

Класацията продължава да се оглавява от Radical, но той е много далеч от обикновен сериен автомобил, каквито са другите 9 в класацията.

„Нордшлайфе“ винаги е била мерило сред суперспортните автомобили. За да изпъкнеш на този фронт, трябва да завъртиш възможно най-бързата обиколка на „Северната дъга“. Легендарното трасе с дължина над 20 км е полето, на което големите играчи си мерят... бързината. Причината да направим тази класация се крие в това, че новите собственици, закупили „Зеления ад“ за 84 млн. паунда, решиха да спрат автопроизводителите в постоянната им надпревара с времето на пистата. Причината е скорошния инцидент в шампионата VLN Endurance, в следствие на който почина един зрител. Това решение идва точно в момента, в който Koenigsegg One:1 се подготвя да счупи рекорда. Кристиян Кньонигсег и всички останали ще трябва да почакат до края на годината, когато се очаква преразглеждане на взетото наскоро решение за забрана на рекордните обиколки.

Ето го Топ 10 на най-бързите серийни автомобили на „Нюрбургринг“:

10. Chevrolet Corvette C6 Z06 – 7:22,68 мин.

Американци купиха „Нюрбургринг“

Американската инвестиционна компания HIG Capital, чиято централа се намира в Маями, стана собственик на състезателния комплекс „Н...

Corvette C6 Z06 разчита на 505 к.с. от V8 двигателя си, но постижението му е само 3 секунди по-слабо от това на ZR1, което е достойно за уважение.

9. Chevrolet Corvette C6 ZR1 – 7:19,63 мин.

Cоrvette C6 ZR1 също разчита на добрия стар V8, но вече с 638 к.с., които го изведоха до №9 през 2012 г.

8. Donkervoort D8 RS – 7:14,89 мин.

Donkervoort D8 RS не прилича на нормален суперавтомобил. Нито на вид, нито по технически параметри. Той разчита на 1,8-литров Audi двигател със само 267 к.с., но изключително ниското му тегло му отрежда осмата позиция, спечелена през 2006 г.

Renault си върна рекорда на „Нордшлайфе“

Renault Sport обеща, че ще се случи и най-спортният Megane надлежно добави трети рекорд за най-бърза обиколка за преднозадвижван модел ...

7. Lexus LFA Nurburgring Package – 7:14,64 мин.

Lexus LFA e инженерно произведение на изкуството на Toyota: карбоново купе и специално разработен за него V10 двигател, развъртащ се до 9000 об/мин. Пакетът Nurburgring дава екстра 10 к.с. към 563-те, пренастроена трансмисия и някои други инженерни трикове. Постижението бе записано през 2011 г.

6. Dodge Viper ACR – 7:12,13 мин.

Отровната змия има такъв преден капак, че човек започва да мечтае, когато види дългото торпедо. Там е монтиран V10 с 600 к.с., с които ACR версията атакува пистата през 2011 г. Тази версия е с намалено тегло, подобрена аеродинамика и пренастроено окачване.

5. Gumpert Apollo Sport – 7:11,57 мин.

Звярът е отвързан: Rezvani Beast

Rezvani Beast e олекотен супер автомобил, проектиран и конструиран в Калифорния. Създателите му твърдят, че е „роден на пистата и...

Странно име, странен (меко казано) вид, заличен вече от лицето на земята. Немският автомобил компенсира липсата на каквато и да е изискано с брутална мокщ. Версията Sport записа своята обиколка през 2009 г., задвижвана от V8 битурбо двигател със 710 к.с.

4. Nissan GT-R Nismo – 7:08,69 мин.

Nissan твърди, че 7:08,69 мин. е рекорд за „масов сериен автомобил“, което трудно може да им се отрече. Обиколката бе записана от GT-R Nismo тази година. Повече за Годзила е излишно да се пише, защото винаги ще е малко.

3. Lamborghini Aventador SV - 6.59,73 мин.

При моделите на Lambo винаги е ставало въпрос за звук и театър, а не толкова за чисто пистово темпо. Е, нещата се промениха и версията SV на Aventador направи силно изявление, качвайки се на подиума с време под 7 минути, магическата граница. Това е само с 2 секунди от мнооооог по-скъпия Porsche 918.

ATS Wild Twelve идва с много мощ и чар

Salone Dell'Automobile di Torino приключи своя жизнен път през 2002 г., когато Болоня Мотор шоу пое щафетата като международнен италиан...

2. Porsche 918 Spyder (Weissach Package) – 6:57 мин.

Докато McLaren е необичайно тих за скоростта на своя Р1, задоволявайки се да каже, че е слязал под 7 мин., то Porsche се похвали със своите 6:57 мин. на 918 Spyder. Той е първият от „Голямата тройка“, записал официално време на „Ринга“. Но нека не се заблуждаваме, догодина вероятно (след спомената в началото забрана) класацията, че дори и тройката, ще се промени, когато на пистата излязат LaFerrari и P1. Да не споменавам One:1.

С комбинирана мощност от 875 к.с. от своя бензиново-електрически задвижващ тракт, 4х4 машината на Porsche постигна своето рекордно време през септември 2013.

1. Radical SR8 LM – 6:48 мин.

Radical SR8 е всичко друго, но не и стандартен суперспортен автомобил. Това реално е пистов състезател, но лицензът му за улицата му позволява да участва в тази класация, която тоя оглавява от 2009 г. Задвижва се от V8 двигател със сравнително нормалните 450 к.с., но съотношението мощност/маса при него е 690 к.с./тон! Ето това му дава невероятната бързина. В действителност Radical държи рекорда на „Нюрбургринг“ от 2005 г., когато стандартния модел записва 6:55 мин. Това остава втората най-бърза обиколка, но още колко?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com