Тестват Aston Martin Lagonda в Оман

39254
Тестват Aston Martin Lagonda в Оман

Миналият месец показахме официален тийзър на Lagonda, а сега вече можем да видим модела в готов вариант, докато се товари на самолет на Oman Air, който ще закара една предсерийна Lagonda за тестове в Оман.

Описан от дизайнера си Марек Рейхман като „изключително автомобилно изкуство“, Aston Martin Lagonda е седан, който ще бъде произведен в ограничена серия от Q подразделението на компанията за специални проекти. Lagonda ще бъде предназначен единствено за клиенти от Близкия Изток, цената все още не е разкрита, но може да се предполага, че ще отговаря на платежоспособността на потенциалните си клиенти от богатия на петрол регион. Lagonda стъпва върху VH платформата, използвана и от Rapide. Панелите на купето са изработени от фибро-карбонови панели, благодарение на които трябва да се намали теглото на автомобила.

Aston Martin Lagonda е готов, ще го видим скоро

Aston Martin разпространи първите детайли за Lagonda, чието производство ще стартира в началото на следващата година. Това означава, че...

 

Няма официална информация от Aston Martin по отношение на задвижването, но се предполага, че двигателят ще е 6,0-литров V12, чиято мощност ще е около 600 к.с., които ще задвижват задната ос посредством 8-степенна автоматична трансмисия. Тези параметри би следвало да осигурят на Lagonda ускорение до 100 км/ч за около или малко над 4 секунди.

 

Доставките на ексклузивния Aston Martin Lagonda са планувани да започнат през първата половина на следващата година, като за производство са планирани под 100 бройки.

Aston Martin представи V12 Vantage S Roadster

Определен като най-бързият и потентен роудстър, който компанията е представяла до момента, моделът върви по следите на V12 Vantage S Co...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com