Технологичните акценти в новото BMW Серия 7

14465
Технологичните акценти в новото BMW Серия 7

BMW Серия 7 е първият сериен автомобил в света, който може да маневрира в паркоместа и за излиза от тях без водач.

BMW за пръв път представя подбрани технически акценти, с които новото поколение на BMW Серия 7 ще постави нови стандарти по отношение на олекотената конструкция, динамиката на управлението, комфорта, интелигентната свързаност и управлението.

BMW EfficientLightweight : понижаване на теглото на автомобила с до 130 кг. благодарение на Carbon Core.

BMW X6 M50d: Турбо кеф (тест-драйв)

Бих могъл да се направя на интересен и да последвам хората, от които съм се учил в продължение на доста години като зам. главен редакто...

Благодарение на BMW EfficientLightweight теглото на моделите на новото BMW Серия 7 е понижено с до 130 килограма в сравнение с предишното поколение. В основата на тази технология е структурата на каросерията с Carbon Core, базирана на трансфер на технологии от разработката на автомобилите BMW i. Използването на CFRP (карбон) със специфични качества при високо натоварените области на пътническата клетка повишава устойчивостта към усукване и здравината на структурата.

Редови шестцилиндров двигател от ново поколение.

В новото BMW Серия 7 ще се монтира и редови шестцилиндров двигател от най-новото поколение агрегати на BMW Group. Новият бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo се комбинира с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

Динамика и комфорт на возене по мярка – и на най-високо ниво.

Серийното оборудване с въздушно окачване на предната и задната ос, включително автоматично регулиране на нивото, осигурява осезаемо оптимизиран комфорт на возене. Сериен е и Динамичният контрол на амортисьорите. Амортисьорите с електронно управление повишават комфорта на возене, както и динамиката на управлението на лимузината. Допълнително повишаване както на комфорта, така и на динамиката и увереността се осигурява от модернизираното интегрално активно кормилно управление, както и с новата система с електромеханично управление за активно стабилизиране на каросерията Dynamic Drive.

BMW с две победи в Design Trophy 2015

Два модела на BMW получиха признание за изключителния си дизайн в класацията Design Trophy 2015. За тях са гласували най-мног...

Освен това с оформеният по нов начин превключвател на Контрол на шофирането за пръв път може да се активира и режима ADAPTIVE. При този режим настройките се нагаждат адаптивно към съответния стил на шофиране и ситуацията на пътя.

Интуитивно управление с Touch Display и BMW управление с жестове.

При следващото поколение на BMW Серия 7 бордният монитор на системата за управление iDrive за пръв път е под формата на Touch Display. По този начин в автомобила се въвежда популярния при потребителските електронни устройства начин на управление. Освен конвенционалното управление чрез контролер функциите могат да бъдат избирани и активирани чрез докосване на повърхността на дисплея.

Освен това системата iDrive е разширена с представената за пръв път технология BMW gesture control или управление чрез жестове. Движенията на ръката, които бъдат регистрирани от 3D сензор, управляват Infotainment-функциите по особено интуитивен и комфортен начин. Съответни жестове също така служат и за регулиране на силата на звука на музикалната система и за приемане и отхвърляне на входящи телефонни обаждания. Освен това има възможност индивидуално избрани функции да бъдат свързани с дефинирано движение на ръката.

Уникално в сегмента на луксозните лимузини: паркиране с дистанционно управление.

BMW пусна първия си сериен Plug-in хибрид

При BMW X5 xDrive40e системната мощност от 230 кВт/ 313 к.с., генерирана от четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPowe...

BMW Серия 7 е първият сериен автомобил в света, който може да маневрира в паркоместа и за излиза от тях без водач. Опцията дистанционно управление на паркирането позволява използването на особено малки паркоместа. Паркирането и маневрирането се активира от новоразработения ключ с BMW Display, след което се изпълнява напълно автоматично от автомобила.

По-висок комфорт и сигурност благодарение на иновативните асистиращи системи на BMW ConnectedDrive.

Функционалността на системите Асистент за шофиране Plus и Асистент за шофиране е допълнена с Асистентите за завиване и водене по лентата, Асистента за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, Превенцията на сблъсък в задната част, както и Предупреждението за напречен трафик. При ползването на активния автопилот с функция Stop&Go е достатъчно едно натискане на бутон, за да може системата да спазва ограниченията на скоростта, регистрирани от функцията Speed Limit Info.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com