Следващият Bugatti Veyron ще е с 1500 к.с.?

37051
Следващият Bugatti Veyron ще е с 1500 к.с.?

В последните няколко години всички супер автомобили се равняват по Bugatti Veyron. Само че въпросният хипер автомобил вече поизостава в технологично отношение от най-новите представители на породата. Затова, следващото поколение на Veyron ще последва стъпките на LаFerrari, McLaren P1 и Porsche 918 Spyder, т.е. ще заложи на хибриден задвижващ тракт. Но не си мислете, че гигантоманския 8,0 W16 двигател с четири турбини ще бъде изоставен. Последните твърдения идват от Autoguide, които се позововат на свой вътрешен източник от компанията, според когото въпросният двигател ще бъде подпомогнат от електромотор, за да се постигне мощност от 1500 к.с.

Към момента няма нищо потвърдено, но преди няколко месеца Veyron бе хванат по време на тестове на „Нюрбургринг“, а свидетелите твърдяха, че е бил доста тих. Много вероятно е тогава да са се тествали компоненти от новия задвижващ тракт. А и не може да очакваме, че следващото поколение на Veyron ще е по-маломощно от настоящите 1200 к.с., затова твърденията за хибрид и 1500 к.с. изглеждат повече от достоверни. А и да не забравяме, че Veyron има претенции по рождение към титлата „Най-бърз сериен ватомобил в света“, която му бе отнета наскорото от Hennessey Venom GT. Може да се предположи, че новият Veyron ще се цели към максимална скорост от над 270 мили/ч или 435 км/ч.

Как звучи Bugatti Veyron с 1 500 к.с.?

  Точно когато си мислите, че Bugatti са направили достатъчно специални версии на своя Veyron, те са готови да ви опровергаят. Та...

За щастие няма да ни се наложи да чакаме дълго, тъй като второто поколение на Veyron се очаква да дебютира през 2015 г. Производството на модела ще е лимитирано, което може да се очаква, но от Bugatti все още имат сериозния пробрем да пласират оставащите 20 бройки от Veyron. За 10 години моделът бе произведен в тираж от 450 екземпляра, а дизайнерите бяха принудени да направят безумен брой миин тиражи и дори уникати, за да помогнат той да бъде разпродаден, но въпреки това все още се затрудняват с оставащите бройки.

На снимката: Bugatti Veyron Black Bess 2014

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com