Ревизиран дизайн и дизелов двигател за Ford Focus ST

44449
Ревизиран дизайн и дизелов двигател за Ford Focus ST

По време на провелия се този уикенд Фестивал на скоростта в Гудууд бе представен фейслифтът на Ford Focus ST.

Новият модел се различава по модифицираните брони, нов капак на двигателя и по-тънки фарове. Фаровете за мъгла също са променени, а 18-ките са с нов дизайн.

Focus ST сложи Golf GTI в малкия си джоб

Спортният Ford Focus ST се продава в Европа от октомври миналата година. Той представлява доста по-практична алтернатива на класическит...

 

Купето също е променено, като воланът е със „срязана“ долна част, централна конзола е с променен дизайн и подобрени контролни уреди за климатика.

По-интересното е под предния капак. Там е монтиран познатия 2,0-литров EcoBoost със своите 250 к.с. и 360 Нм. Благодарение на тези параметри хечбекът се ускорява до 100 км/ч за 6,5 сек, достигайки максимални 247 км/ч.

Работи се по нов Ford Focus RS

Ford ни хвърля малко прах в очите по отношение на новия Focus RS, но към момента сме доволни и на това. Тези рендъри са на Auto Express...

Много по-любопитна е втората възможност за задвижване, която за пръв път идва във формата на 2,0 TDCi дизелов двигател със 185 к.с. и 400 Нм. С него автомобилът се ускорявма до 100 км/ч за 8,1 секунди и достига максималните 217 км/ч.

 

2015 Focus ST може да се похвали още с пренастроено окачване с нови пружини и по-спортни амортисьори. Сервоуправлението също е подобрено, както и системата за разпределение на въртящия момент (Torque Vectoring Control), а системата Electronic Transitional Stability е нова. Тя се намесва „при необходимост, за да поддържа оптимална прецизност и контрол при резки промени на посоката с висока скорост – например, при смяна на лентата на движение."

 

Това е второто поколение на Ford Edge

Стъпвайки върху световната средноразмерна плаформа на Ford, новият Edge използва същата архитектура, на която разчитат последните Fusio...

Ford Ford ST ще може да се поръчва в Европа от тази есен, а доставките са планувани за началото на 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com