Renovo Coupe: нова електрическа бегачка

59715
Renovo Coupe: нова електрическа бегачка

Без съмнение най-големият коз на Renovo Coupe е външният му вид. Ретро визията му обаче е съчетана с най-модерните технологий, излизащи от Силиконовата долина.

Първата реакция е свързана със славните години на американското автомобилостроене, когато модели катo Shelby Daytona (от 60-те на миналия век) се превърнаха в икони. Renovo разчита на тази носталгична нотка, но купето е изцяло ново, лягащо върху шасито на Shelby CSX9000. Дизайнът е дело на Питър Брок, човекът, чийто подпис стои и върху оригинала, използван за вдъхновение.

Водородно задвижване с 677 к.с. за Radical RXC

Прочитайки това за пръв път може да се запитате как компания, която съществува от едва 17 години може да направи автомобил с водородно ...

 

Създателите на този модел, представен миналия уикенд на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, са взели под прицел Tesla. Със сигурност Renovo превъзхожда моделите на Tesla многократно с дизайна си, но отстъпва сериозно, когато стане въпрос за пробег. Renovo Coupe може да измине само 160 км/ч, докато пробегът на базовия Model S е значително по-голям.

Renovo твърди, че елекрическият мотор генерира 500 к.с. и страхотните 1360 Нм въртящ момент, като тези параметри се осигуряват от 740-волтов пакет батерий, който грубо е два пъти по-мощен от този в Tesla Model S. Renovo се ускорява от 0 до 96 км/ч за 3,4 секунди, а максималната му скорост достига малко над 190 км/ч, което не е лошо за електромобил, но изяжда от пробега с едно зареждане.

Rimac ще произвежда мощния 1088 к.с. електромобил

Хърватската компания Rimac Automobili е намерила средства да започне производството на мощния 1088 к.с. електромобил Rimac One. В него ...

 

Компанията вече приема поръчки за 100-те бройки, които ще бъдат произведени от модела. Цифрата обаче е повече от оптимистична, тъй като Renovo Coupe е оценен на $529 000, над 5 пъти повече от Model S на Tesla.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com