Renault направи кросоувър на базата на Scenic

22308
Renault направи кросоувър на базата на Scenic

С увеличен клиренс и специални лети джанти, Scеnic XMOD се отличава с изразителен дизайн, вдъхновен от кросоувърите: специални предна и задна брони, странични прагове и хромирани релси на покрива. Благодарение на новата дизайнерска идентичност на Renault и характерните дневни LED светлини, новата предна част е още по-изразителна.

 

Renault Captur: Кросоувър отвън, MPV отвътре

Докато всички са в треска преди началото на Северноамериканското изложение в Детройт, Renault представи официално своя пръв градски кро...

В интериора на XMOD водачът е заобиколен от фиксирана централна конзола и набор от контролни инструменти. Въртящият се контролер за напълно новата Extended Grip тракшън контрол система и движещият се във всички посоки джойстик за управление на мултимедийната система, са лесно достъпни. Приборното табло с TFT дигитален дисплей е доминирано от напълно свързаната Renault R-Link сензорна мултимедийна система. В топ версията си XMOD предлага волан с „отрязана“ (плоска) долна част, алуминиеви педали и ръкохватка на скоростния лост, и нови интериорни решения. Финален щрих на оборудването е новата шита кажено/алкантарена тапицерия.

 

Scеnic XMOD е първият модел в гамата на Renault, оборудван с новата Extended Grip система. Тази новаторска тракшън контрол система позволява на автомобила да стъпва уверено върху пътя при всякакви условия на движение (сняг, кал, пясък и т.н.). Чрез ръчно превключване на въртящия се контролер, позициониран върху централната конзола, водачът може да избира между три режима.

 

$742 млн. ще дадат 74,5% от АВТОВАЗ на Renault-Nissan

Renault-Nissan Alliance и Russian Technologies State Corporation създадоха джойнт венчър с цел финализиране на стратегическото партньор...

В режим Expert, Extended Grip контролира спирачната система, докато водачът има пълен контрол върху въртящия момент на двигателя. Режимът Road предлага традиционни настройки за сцепление. Той се активира автоматично при достигане на скорост над 40 км/ч. Режимът Loose Ground оптимизира контрола върху спирачките и въртящия момент на двигателя като функция на наличното сцепление.

XMOD запазва ключовите характеристики, които направиха Scénic лидер в сегмента на компактните MPV. Обемът на багажника му достига до 555 литра, един от най-големите в класа. Не по-малко от 71 литра допълнително място за съхранение на вещи са интелигентно разпределени в кабината. Scеnic XMOD предлага лесна, ефектива и бърза модуларност: седалките са независими, сгъващи и свалящи се, като по този начин на пътниците се предлагат множество конфигурации за оформяне на пътническото отделение.

За пръв път пред публика моделът ще бъде показан на задаващото се изложение в Женева.

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Renault се отървава от акциите си във Volvo

Френската автомобилна компания Renault реши да се отърве от всички акции, които има в шведския производител на камиони AB Volvo, предад...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com