Renault и „Музейко“ с кампания за безопасност и мобилност в града

23965
Renault и „Музейко“ с кампания за безопасност и мобилност в града

Същевременно, Renault лансира интерактивна дигитална игра за повишаване на информираността на децата за пътната безопасност, която е достъпна за iOs и Android устройства.

Работилница “Моят град и аз“

От 16 октомври, „Музейко“ стартира специализирана работилница „Градът и аз” в партньорство с Renault и Главна дирекция „Национална полиция“. Сътрудничеството има за цел да демонстрира отдадеността на двете компании към безопасността на пътя и същевременно да популяризира приложението, допринасящо за обогатяване на общата култура на младите по отношение на тяхната лична безопасност на пътя.

Renault Talisman дебютира на София Мотор Шоу 2015

Renault Talisman отговаря на всички очаквания на клиентите в D-сегмента и дори надгражда някои от тях, за да предложи още по-висок стан...

 

По време на „Моят град и аз“, децата са въвлечени в интерактивна игра, която се изразява в откриването на определени елементи (светофар, улица и други) в рамките на „Музейко“. В началото децата получават листовка със задачи, която трябва да попълнят по време на работилницата. След като приключат, децата ще имат възможност да обсъдят резултатите с истински пътни полицаи. В края на ателието, участниците ще могат да се запознаят с приложението „Безопасност и мобилност за всички“, достъпно на таблети, с помощта на което да правят различни тестове и да затвърдят наученото до момента.

Работилницата ще се провежда всеки петък от 15:00 до 17:00 часа и ще е напълно безплатна за посетителите, тъй като е изцяло спонсорирана от Renault България. Относно приложението, то е достъпно както на страницата на Renault, така и на сайта на „Музейко“.

Приложенията „Пътят и аз“, разработени от Renault

Образователната игра „Пътят и аз“ е вече онлайн и готова за изтегляне. Играта е има за цел да повиши информираността на децата на възраст от седем до единадесет години за пътната безопасност и устойчивата мобилност.

Renault ZOE с дебют на София Мотор Шоу 2015

След електрическите Twizy и Kangoo Z.E. през 2013, на щанда на Renault на Автомобилен салон 2015 ще направи премиера Renault ZOE с нови...

Целта на играта е да се практикува както у дома със семейството, така и в класната стая или по време на извънкласните занимания/дейности, прикрепени към образователни програми, обвързани с темата за пътна безопасност и опазване на околната среда.

Виктория и Георги са двамата основни герои в приложението и постоянно получават задачи, които да изпълнят с помощта на децата. С помощта на ролеви игри, децата се учат да пътуват безопасно и същевременно успяват да придобият обща култура за движение в града - разпознаване на формата и цвета на пътните знаци, кога се пресича, къде и как се стои в автомобила, съвети за безопасно каране на велосипед и др.

Оливие Жан, генерален директор на Рено Нисан България, сподели: „Урбанизацията и забързания начин на живот водят до постоянно увеличаващ се автомобилен парк. Хората бързат, разсейват се от мобилни телефони, не спазват правилата за движение по пътищата,  което от своя страна води до една неприятна статистика, която нарежда България на второ място в ЕС по смъртни случаи при пътни инциденти.

Същевременно, по данни на МВР, отнемането на предимство на пешеходец е втората най-честа причина за пътно-транспортно произшествие през 2014 г. в България, което е с над процент повече от 2013 г. Поради тази причина ние вярваме, че е крайно необходимо да продължим да инвестираме усилия в повишаване информираността за рисковете на пътя. За целта, с изработването на интерактивната игра, вдъхновена от „Безопасност и мобилност за всички“, Renault разчита на новите технологии и на забавен подход, за да достигне голям брой млади хора, с идеята те самите да играят основна роля по отношение на тяхната собствена безопасност.“ 

„Безопасност и мобилност за всички“, разработено ексклузивно/специално за Renault от Terra Project, е безплатно и достъпно на http://safetyforall-bg.com/ на български език във версии, адаптирани за тъчскрийн таблети (iOS и Android).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com