Renault Megane атакува Golf-класа с 4 завиващи колела

20833
Renault Megane атакува Golf-класа с 4 завиващи колела

Новият Megane ще се откроява в силно конкурентния сегмент на компактните автомобили чрез своя динамичен дизайн, но и с пакет от технологии, характерни за по-високия сегмент: Multi-Sense, цветен head-up дисплей, 8,7-инчов вертикален (портрет) дисплей на R-Link 2 и редица системи за подпомагане на водача. Ексклузивна GT версия, създадена съвместно с Renault Sport, е оборудвана с 4Control за пръв път в сегмент С.

Динамичната стойка на новия Megane се базира на добре балансирани пропорции. Той е с 64 мм по-дълъг (4359 мм) и с 25 мм по-нисък (1447 мм) спрямо третото поколение Mеgane. Моделът е с по-широки следи (отпред: 1591 мм, +47 мм / отзад: 1586 мм, +39 мм), а междуосието му (2669 мм, +28 мм) е по-дълго спрямо конкурентните модели, докато задните надвеси са скъсени спрямо предшественика на новия модел.

Ето го дългоочаквания нов Renault Megane

20 години след лансирането на Renault Megane, продаден в над 6,5 милиона екземпляра в целия свят, Renault подновява сърцето на гамата...

Новият Mеgane се характеризира с новата дизайнерска идентичност на Renault, включително голямо, изправено диамантено лого и широка радиаторна решетка, а качествена хромирана облицовка е внедрена отпред и отстрани (лайстни на прозорците, странични емблеми и дръжки на вратите).

Аеродинамиката е силна характеристика на дизайна с въздухоотвори от двете страни отпред, дефлектори отзад и моторизирани клапи, които автоматично се затварят, за да намалят въздушното съпротивление.

Вдъхновен от Talisman, който бе представен през юли, новият Renault Mеgane се характеризира с откроим светлинен подпис отпред и отзад, както през деня, така и през нощта, подсилвайки допълнително визуалната идентичност на марката.

 

Комплект от високотехнологични характеристики, позиционирани около водача, се основават на идеята за L-образно оформен кокпит. Традиционно запазени за автомобилите от високия сегмент, цветният head-up дисплей прави своя дебют в новия Mеgane. В допълнение на това, арматурното табло е приютило 7-инчов цветен TFT приборен дисплей, плюс вертикално (портрет) разположен 8,7-инчов R-Link сензорен екран на централната конзола.

Renault ALASKAN е предвестник на сериен пикап

Амбициите на Renault са да се превърне в световен лидер в сегС цел постигане на тази своя амбиция, Renault реши да влезе на пикамента н...

 

Новият Меgane GT е първият автомобил в своя сегмент, който е оборудван с технологията 4Control, специално калибрирана от инженерите на Renault Sport. 4Control шасито е иновация на Renault, която контролира ъгъла на завиване на задните колела, като осигурява изключително удоволствие от шофирането, комбинирайки спортна отзивчивост с безопасност. В същото време, новият Mеgane GT разчита на нови технологии, специално разработени от Renault Sport, а именно Multi Change Down, която позволява бързо, понижаващо превключване на предавките, и Launch Control за по-ефективно потегляне от място.

 

Наличен от лансирането, монтиран под капака на новия Mеgane GT, ще е бензиновият Energy TCe 205 двигател, куплиран със 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител. Дизеловият Energy dCi 165 двигател, свързан с 6-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител, ще допълни GT гамата през 2016.

Ядрото на гамата ще включва Energy dCi 110 дизелов двигател, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Двигателната гама при лансирането на модела се допълва от Energy dCi 90, Energy dCi 110, Energy dCi 130. Бензиновите са Energy TCe 100; Energy TCe 130 и Energy TCe 130. Новост е въвеждането на 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител за по-мощните бензинови агрегати. В началото на 2017 ще се появи Hybrid Assist дизел с целеви показател под 3 л/100 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com